26 Aralık 2011 Pazartesi

ALABALIKLAR İÇİN İYİ HABER

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından nesilleri yok olma tehlikesi altında bulunan kırmızı benekli alabalıklar için başlattığı ''Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi'' sonuç vermeye başladı.

SAKIZ ADASI İÇ DÜNYASINI AÇIYOR

İç Dünya, fotoğraf sanatçısı Stratis Vogiatzis’in neredeyse üç yıl boyunca fotoğrafladığı Sakız Adası'nın iç mekânlarından oluşuyor. “İç Dünya, Mastika Köyleri” adlı bir kitaba dönüştürülen proje DEPO Sanat Galerisi'nde 14 Ocak tarihine kadar görülebilir.

ANNE EĞİTİMİYLE DEĞİŞEN HAYATLAR

Pijama giymek, yatak toplamak, yemek yemek.. Sıradan gibi görünen bu eylemler, zihinsel engelli çocukları olan anneler için büyük bir adım. Bu adımı atabilmelerinin sebebi ise Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı’nın (YÖRET) annelere verdikleri eğitim.

GARİBALDİ'DE BİR HAREKETLİ TABLO

Video art’ın dünya çapındaki öncülerinden Bill Viola, ‘The Fall Into Paradise’ isimli işiyle Dirimart’ın özel proje mekanı Garibaldi binasında sanatseverlerle buluşuyor. Hemen söyleyelim; Kasım sonundan bu yana sergilenen videoyu görmek için yarın son gün!