22 Mayıs 2014 Perşembe

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU VARNA’DAN ‘BİRİNCİLİK’LE DÖNDÜ



Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan’ın Varna kentinde 15-18 Mayıs günlerinde düzenlenen International May Choir Competition’da Karma Korolar kategorisinde birinci oldu, Gözbek, Genç Şef Özel Ödülü’ne de lâyık görüldü.

ATAKÖY KURTULDU



Ataköy sahilinde süren AVM, konut, rezidans, otel inşaatlarının altlığını oluşturan imar planı değişikliklerinin yürütmesi idare mahkemesi tarafından durduruldu. Mahkeme, hukuka aykırı olduğu anlaşılan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkânsız zararların ortaya çıkacağını vurguladı.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN UNICEF TÜRKİYE İYİ NİYET ELÇİSİ OLDU



Oyuncu Tuba Büyüküstün, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. Büyüküstün, çocuk hakları konusunda UNICEF Türkiye ile bir dizi ortak çalışmaya imza atacak.

BILLBOARD'UN YILDIZI JUSTİN TİMBERLAKE



Billboard Dergisi tarafından düzenlenen Billboard Müzik Ödülleri Las Vegas’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye damgayı ‘En İyi Sanatçı’ ve ‘Billboard 200 Sanatçısı’ da dâhil yedi dalda ödül kazanan Justin Timberlake vurdu.

'BUNAMAYA BİREBİR'



Günde bir avucu geçmeyecek şekilde fındık tüketmenin, beyin sağlığını koruduğu ve halk arasında "bunama" olarak bilinen hastalığı önlemeye yardımcı olduğu bildirildi.

PİRİNÇ TANESİNDEN KÜÇÜK AMA HAYAT KURTARACAK



Ürettikleri pirinç tanesinden küçük kalp pilini, yeni geliştirilen sistemle vücut dışından kredi kartı büyüklüğündeki güç kaynağıyla şarj etmeyi başaran Amerikalı bilim adamları tıpta çığır açabilecek buluşa imza attı.

AKDENİZ MUTFAĞI NEDEN SAĞLIKLI?



Bilim insanları, zeytinyağı ve yeşil salatanın Akdeniz mutfağının sağlık sırrı olduğunu tespit etti.