30 Mayıs 2013 Perşembe

41. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR



41. İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran Salı akşamı 20.30’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseriyle başlayacak. Açılış töreninde, genç müzisyenlerin eğitim ve gelişimleri yönündeki çabalarıyla da öne çıkan ve günümüzün en başarılı sanatçıları arasında yer alan piyano ikilisi Güher ve Süher Pekinel’e festivalin Onur Ödülü takdim edilecek.

EKSEN ON FAİR İÇİN KASABA YENİDEN KURULUYOR



Memleketin alternatif yaşamına 13 senedir iftiharla hizmet eden Radyo Eksen, kasabasını 15 Eylül’de, Garanti Bankası ana sponsorluğu ve Nea Etkinlik organizasyonuyla Parkorman’da yeniden kuruyor.

EL-AYAK-AĞIZ HASTALIĞINA KARŞI AŞI ÜRETİLDİ



Çin'deki bilim adamları, çocukları El-Ayak-Ağız hastalığından koruyan ilk aşıyı ürettiklerini açıkladılar. El-Ayak-Ağız çoğunlukla 5 yaş altı çocuklarda, nadiren de erişkinlerde görülen viral bir hastalık ve ateş, elde ve ayaklarda döküntü ile kendini gösteriyor.

YÜKSEL ARSLAN, VENEDİK'TE



Türkiye sanatının en bilinen isimlerinden Yüksel Arslan, 50 eseriyle Venedik Bienali'nde.

SİNEMANIN YAKIŞTIĞI KENT



Daha önce bir sinema salonu bulunmayan Mardin’i sinemayla buluşturan SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, bu yıl sekiz yaşına basıyor. 31 Mayıs - 7 Haziran arasında düzenlenecek festivalin açılış filmi Yılmaz Erdoğan imzalı ‘Kelebeğin Rüyası’.

TÜRK BİLİM İNSANLARINDAN BÜYÜK BAŞARI!



Cumhuriyet Üniversitesi’'nde bypass ameliyatı geçiren 200 hasta ile sağlıklı 200 birey üzerinde yapılan ve yaklaşık 5 yıl süren araştırmada, damar sertliğine yatkınlığı artıran 2 ayrı gen bulundu.