24 Mayıs 2012 Perşembe

DOSTOYEVSKİ İÇİN BULUŞMA VE SERGİ

Türk Rus Kültür Vakfı, Rus Edebiyatını Türkiye’de tanıtmaya “Rus Edebiyatı Buluşmaları”nın ikicisiyle devam ediyor. İlki 27 Mart’ta Aleksandr Puşkin’e ithaf edilen buluşmaların ikincisinin konuğu, gelmiş geçmiş en büyük birkaç romancıdan biri olarak kabul edilen Dostoyevski.

DONİZETTİ KLASİK MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Bu sene 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan klasik müzik dergisi Andante'nin organizasyonu ile Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, KÜSAV Vakfı'nın destekleri ile düzenlenen '2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni' önceki gün İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleştirildi.

LOS ANGELES'DA NAYLON POŞET YASAĞI

Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı Los Angeles'in kent meclisi, 7500'ün üzerinde iş yerinin etkileneceği yasağın bir yıl içinde yürürlüğe girmesine karar verdi.

VİZESİZ YUNAN ADALARI

Yunanistan'ın Vatandaşın Güvencesinden sorumlu bakanlığından yapılan açıklamaya göre; Türk vatandaşı dernek üyeleri, spor kulüpleri üyeleri ve 18 yaşından küçük olanlar Yunan adalarını ziyaret etmek için bundan böyle Yunan konsolosluklarından vize almak zorunda kalmayacak.

İSTANBUL YİNE BELGESEL BAŞKENTİ

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, 1 - 6 Haziran’da altı mekâna yayılan dopdolu bir programla 5. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Festival, bu seneki görsel kampanyasını erik esprisi üzerine kurdu. Eriğin ‘ekşi ama bağımlılık yaratan’ tadını belgeselle özdeşleştiren festivalin tanıtım filmlerinde, sinemada patlamış mısır kültürüne karşı alternatif olarak erik sunuluyor.

OKAY'IN ANISINA ÇOCUK KÖYÜ...

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ile yeni bir çocuk köyü açılması için bir araya geliyor.

ÇAĞDAŞ DİVA MACY GRAY, İSTANBUL'DA

Grammy ödüllü neo-soul, r&b ve pop sanatçısı Macy Gray, 4 Haziran’da BKM ve HIP işbirliği ile Turkcell Kuruçeşme Arena’da sahne alacak.

DERİ HÜCRESİNDEN KALP KASI OLUŞTURULDU

Bilim insanları laboratuvar ortamında hastanın kendi deri hücresinden sağlıklı kalp kasları oluşturmayı başardı. Bu yöntemle kalp hastalarında kök hücre tedavisinin uygulanması hedefleniyor.