11 Şubat 2011 Cuma

LISZT 200 YAŞINDA

Macaristan’ın dünyaca ünlü topluluğu Liszt Oda Orkestrası, Ulucan kardeşler ile 16 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.

HAYVANLAR İÇİN "EN PARLAK FİKİR"

Kullanılmadığınız, atacağınız malzemeler sahipsiz hayvanların hayatını kurtarabilir. Barınak Gönüllüleri'nden ilginç bir yarışma...

ENGELLİLERE 343 TL EĞİTİM DESTEĞİ

Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde özürlü bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç ''bireysel eğitim'' için aylık 343 lira, ''grup eğitimi'' için 97 lira olarak belirlendi.

KÜBA'DA İNTERNET HIZI 3000 KAT ARTACAK

Yaklaşık yarım asırdır Amerika Birleşik Devletleri'nin ticaret ambargosu altındaki Küba, Venezuela'nın yardımıyla internet hızını 3000 kat artıracak.

DÜNYACA ÜNLÜ SOPRANO GELİYOR

Günümüzün 'en olağanüstü seslerinden biri' olarak nitelendirilen Renée Fleming, 39. İstanbul Müzik Festivali’nde bir konser verecek

İSTANBUL DUBAİ'YE FARK ATTI

İstanbul'daki alışveriş caddeleri ile belli başlı alışveriş merkezlerinde (AVM) 18 Mart'ta başlayacak ve 40 gün 40 gece sürecek İstanbul Shopping Fest (ISF), daha başlamadan sanal âlemden en büyük rakibi Dubai'ye fark attı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde ISF'nin içinde yer alacak 2 bin kişinin bulunduğu toplantıda konuşan ISF Eş Başkanı Mehmet Nane, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açtıkları sayfada 20 bin hayranı aştıklarını söyledi. Nane, "Dubai yıllardır Shopping Fest düzenliyor ama onların sitesinin hayran sayısı sadece 2 bin. ISF Dubai'ye şimdiden ciddi bir fark attı" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK TABLETLERİ EXPER'DEN

Exper, tüm dünyada bilgisayar kullanım alışkanlıklarını değiştiren ve bu yıl dünyada 50 milyon kişi tarafından satın alınması beklenen tablet bilgisayar pazarına EasyPad ile girdi.

‘1 TL’YE CEP’ TUTTU 3G’LİSİNİ GETİRDİ

Cep telefonu operatörü Vodafone Türkiye, açık kaynak kodla çalışan Android işletim sistemli Vodafone 945 modelini Türkiye’de satışa çıkardı

SGK BORÇLULARINA MÜJDELİ HABER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Fatih Acar, Torba Yasa Tasarı kapsamında SGK ile ilgili yapılan düzenlemelerin TBMM’den geçtiğini belirterek, SGK’ya borcu olanların yeni düzenlemeden yararlanmaları için seferberlik başlattıklarını söyledi.