12 Eylül 2013 Perşembe

ALS HASTALARINA UMUTLU HABER



Fizikçi Stephen Hawking, Fenerbahçeli Sedat gibi binlerce kişinin kişinin mücadele ettiği ALS hastalığının seyrini yavaşlatmak ve hastaların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki Diyafragma Pil Uygulama Merkezi'nde çalışma yapılıyor.

YOSUNLARDAN ÇOK AMAÇLI ENERJİLER



Dünyadaki enerji sorununun çözümünü sudan sağlamak isteyen bir grup, Avrupa Birliği projesi kapsamında yosunlardan bio-yakıt elde etmeye çalışıyor. Proje sorumlusu Julie Maguire, yosunlar için gübreleme gerekmediğini,  minimum ölçüde de bir alana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

RAHİM KANSERİNE GÜNLÜK 30 DAKİKA EGZERSİZLE ÇÖZÜM



İngiliz bilim adamları, rahim kanseri riskini azaltmak için günlük 30 dakikalık egzersizin yanı sıra diyet ve kahvenin etkili olabileceğini tespit etti.

12. DEFNE TÜRK-YUNAN FESTİVALİ BAŞLIYOR



Çanakkale’ye bağlı Gökçeada (İmroz) ile Aleksandrapoli’ye bağlı Samotraki (Semadirek) adaları arasında gerçekleştirilecek olan 12. Defne Türk-Yunan Dostluk Festivali 13 Eylül Cuma günü başlıyor.

TOPRAKTAN SANAT ESERİNE



Kiremit ve tuğlanın anavatanı Eskişehir, Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.