6 Eylül 2011 Salı

İSPANYA'YI DEVİRDİK

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki son maçında İspanya'yı 65-57 mağlup ederek 2. tura yükseldi.

"ATIKMATİK" HEDİYE DAĞITIYOR

Atık yağ ve pilleri çeşitli hediyelerle bir noktada toplamayı cazip hale getiren akıllı makineler kullanıldıkları bölgelerde ev hanımları ve çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.

BEYOĞLU'NDA 5. SAHAF FESTİVALİ BAŞLIYOR

Beyoğlu Belediyesince estivale bu yıl 72 sahafın katılacak ve birbirinden değerli koleksiyonlar, asırlık kitaplar ve eserler yer alacak.

OBEZ AMBULANSLARI ARTIK 81 İLDE...

Sağlık Bakanlığı obez hastaların güvenli bir şekilde taşınmasında kullanılacak obez ambulansı için düğmeye bastı.

KOLESTEROL İLACI MANTAR

Düzenli olarak tüketilen istiridye mantarının kolesterolü düşürdüğü tespit edildi. Almanya’nın Leibniz Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırma, istiridye mantarının kandaki yağ değerleri üzerinde olumlu etkisi olduğunu gösterdi.

VENEDİK'TE AL PACINO’YA ONUR ÖDÜLÜ

Bu yıl 68'incisi düzenlenen festivalin gala gecesinde Jaeger-LeCoultre Onur Ödülü çağdaş sinema sanatına yaptığı hizmetlerden ötürü Al Pacino'ya verildi. Festivalde ayrıca ünlü aktörün rol alıp yönettiği “Wild Salome” adlı film de gösterildi.

BU KOROLAR DİNLENİR

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının bu yıl 3. kez düzenlediği KoroFest bugün başlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de gerçekleşecek açılış konserinin konukları BÜMK Klasik Müzik Korosu ve Rezonans Korosu.

FACEBOOK'A ÇEVİRİ HİZMETİ GELİYOR

Dünyanın dört bir yanında yaklaşık 750 milyon üyesi bulunan Facebook, kapsamlı bir çeviri hizmeti ile üyelerinin iletişim kurmasını kolaylaştıracak. Inside Facebook'un verdiği bilgilere göre Facebook, yeni 'Translate' (Çevir) butonu ile yabancı dil bilmeyen kullanıcılarına yardımcı olacak.

YÖK'TEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

YÖK, ortaöğretim kurumundan mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin, durumlarını belgelemeleri kaydıyla üniversiteye kayıtlarını yaptırabileceği kararını aldı.