5 Kasım 2010 Cuma

CAZIN USTALARI İŞ SANAT'TA

4 Grammy ve 3 Latin Grammy ödüllü piyanist, besteci, aranjör ve müzik profesörü Chucho Valdes, 18 ödüllü kaydın sahibi Michel Camilo ile aynı sahnede buluşuyor.

ARAPÇA BİLEN İŞİ HAVADA KAPIYOR

Arap ülkeleri ile artan ticari ilişkiler ve yılın 12 ayı Türkiye’ye akın eden Arap turistler, Arapça bilen elemana olan talebi patlattı. Arapça bilenler, turizmden, hazır giyime, perakendeden inşaata kadar her sektörde işi havada kapıyor. Mağazalarda satış temsilcilerinin maaşı bile 2 bin TL’den başlayınca Araplar iş için Türkiye’nin yolunu tuttu, araya eş dost sokularak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Arapça bilen çalışan transferi yapılmaya başlandı. Yüzlerce dil kursu da kapılarını açtı.

KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI ABD'Yİ DOLAŞIYOR

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü anısına ABD çapında düzenlediği "Kuvayi Milliye-Bizim Destanımız" söyleşi dizisinin ilk ayağı ünlü karikatürist Nuri Kurtcebe'nin anlatımıyla 2-4 Kasım tarihleri arasında Kaliforniya'da gerçekleştirildi. Türk-Amerikan toplumunun Kaliforniya'da yoğunlukta yaşadığı San Francisco, Irvıne ve Los Angeles şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklere toplum üyeleri tarafından büyük ilgi gösterildi.

OTİZMLE BAĞLANTILI GEN BEYNİ NASIL ETKİLİYOR?

Otizmin nedenleri ile ilgili esrarı çözmede bir adım daha atan bilim adamları, otizmle ilişkili bir genin beyindeki bağlantıları nasıl etkilediğini buldu.

ÖZEL BİR SES İSTANBUL'A UĞRAYACAK

Geçtiğimiz sezon İzlanda’daki yanardağ sebebiyle İstanbul konserini ertelemek durumunda kalan Lou Rhodes, 10 Kasım'da Babylon'da.
 

PİYANO GÜNLERİ

Akbank Sanat Piyano Günleri 10-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri bir araya getirecek etkinlik, ödüllü genç piyanist Toros Can'ın 10 Kasım 2010, Çarşamba günü saat 20.00'de Akbank Sanat'ta gerçekleşecek konseriyle başlıyor.

PERA FESTİVALİ'NDE 33 FARKLI ETKİNLİK!

Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği ve Pi Prodüksiyon tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteğiyle düzenlenen festivalin, bu yılki programı, farklı disiplinlerden 33 etkinlik içeriyor.