6 Aralık 2010 Pazartesi

ANKESÖRLÜ TELEFONDA 1 DAKİKA BEDAVA

Türk Telekom, Türkiye genelindeki tüm ankesörlü telefonlarda “Şehir içi 1 dakika bedava” kampanyasını başlatıyor. 28 Şubat 2011 tarihine kadar devam edecek kampanyada, kullanıcıların 1 dakikalık şehir içi aramaları için ahizeyi kaldırıp numarayı çevirmeleri yeterli olacak.

DOKTOR DNA

Araştırmacılar, hastalık halini hisseden ve işlevlerini buna göre yeniden düzenleyerek örneğin hücreyi öldüren ya da ilaçlara daha duyarlı hale getiren DNA-bazlı aygıt geliştirdiler.

VARİSİ ÖNLEMEK İÇİN 15 DAKİKA YETER

Günde 15 dakika ayırarak birbirinden basit 7 egzersizi uygulamak, Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Doç. Dr. Erdal Aslım’a göre varisi önlemede çok etkili. İşte Doç. Dr. Erdal Aslım’ın önerdiği egzersizler:

AVRUPA'DA POLANSKİ RÜZGÂRI ESİYOR

Avrupa Film Akademisi tarafından düzenlenen ve bu yıl 23'üncüsü dağıtılan "Avrupa Film Ödülleri" Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Politik-gerilim türündeki filmi "Ghostwriter" ile ödüllerin favorisi olan yönetmen Roman Polanski aday gösterildiği yedi kategoriden altısında ödüle layık görüldü.

HALET ÇAMBEL VE NİMET ÖZGÜÇ'E "2010 KÜLTÜR-SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2010 yılı Kültür-Sanat Büyük Ödülü'ne, Türkiye'nin ilk arkeologlarından, 1994 yılında kurulan Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) Şeref Üyeleri Prof. Dr. Halet Çambel ile Prof. Dr. Nimet Özgüç layık görüldü.

FRANSIZ İLAÇ DEVİ, AŞI DOLUM TESİSİNİ TÜRKİYE'YE TAŞIDI

Dünyanın önemli aşı üreticilerinden Sanofi Pasteur, Sağlık Bakanlığı'yla işbirliği çerçevesinde Türkiye'de aşı üretiminin ilk adımını attı.

BARIŞ İÇİN RESİM YAPTILAR


Yedi Türk, yedi Yunanlı resim sanatçısının ortak atölye çalışması 'Aynı Noktada ve Ortak' isimli resim sergisi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.