18 Aralık 2010 Cumartesi

KONYA-ANKARA YHT TEST SEFERLERİ BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YHT'nin Konya-Ankara arasında test seferlerine başlaması dolayısıyla, Konya Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Konyalıların hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. ''Bu adımla 11-12 saatlik raylı sistem yolculuğu 1 saat 15 dakikaya inecek'' diyen Erdoğan, YHT'nin Konya'yı Ankara'ya, Ankara'yı da Konya'ya daha yakın kılacağını, 2 kent arasındaki yolculukların daha refah ve mutluluk içinde yapılacağını söyledi. Erdoğan, 2-2,5 yıla kadar Eskişehir-İstanbul etabının da tamamlanacağını dile getirerek, bunun ardından Konyalıların, YHT ile İstanbul'a da seyahat edebileceklerine işaret etti.

BEYOĞLU İSTİKLAL CADDESİ YILBAŞI İÇİN HAZIR

İstiklal Caddesi, Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği'nin "2011 Yılbaşı Işıklandırma Projesi" kapsamında süslendi.

DÜNYA DEVİ YATIRIM İÇİN KOCAELİ'Nİ SEÇTİ

Dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi Güney Koreli Posco, Kocaeli'nde 350 milyon dolarlık yatırım yapacak.

TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Teknoloji Ödülleri’ dün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 4 farklı firma ölçeği ve 2farklı kategoride belirlenen 27 finalist arasında büyük ödüle VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları layık görüldü.