13 Mayıs 2013 Pazartesi

FARK YARATAN BANKA: GENÇBANK



Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından hayata geçirilen, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak, kendi bölgelerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmalarını amaçlayan “GençBank Projesi”. 

SU SIKINTISINA 2 DOLARLIK ÇÖZÜM



Dünyanın gelecekte en büyük sorunlarından biri olacak su sıkıntısına aslında çok küçük bir çözüm sunulabilir. Hintli bir araştırmacı, gümüş nano parçacıkların, dünya genelinde temiz ve içilebilir su elde edilmesinde kullanılabileceğini belirtti.

SAİT FAİK HİKAYE ARMAĞANI SİNE ERGÜN'ÜN



59. Sait Faik Hikaye Armağanı'na 'Bazen Hayat' kitabıyla Sine Ergün değer görüldü. Ergün, şu ana kadar bu ödülü kazanan en genç yazar oldu.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINA ÖDÜL



Türkiye'de bilimsel araştırmaların gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ve bu yıl TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımı ile başlayan 22. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Türkiye'de Fizik alanında TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, Kimya alanında Ankara Fen Lisesi ve Biyoloji alanında TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri birincilik ödülüne layık görüldü.

AİDATSIZ KARTLAR GELİYOR



Bankalarda aidatsız kredi kartı zorunlu hale geliyor. Bütün bankalar ücretsiz ve sadece alışveriş için kredi kartı sunacak.