19 Ağustos 2011 Cuma

GELİNLİĞİNİ BAĞIŞLA, MUTLULUĞUNU İKİYE KATLA

İzmir'de dar gelirli ailelerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan giysi bankası, ilginç bir kampanya başlattı. Ramazan ayı nedeniyle giysi bağışının arttığı banka, evlenmek isteyen dar gelirli çiftlere gelinlik ve damatlık da temin etmeye başladı. Banka, gelinliğini bağışlamak isteyen hayırseverlerin desteğini bekliyor.

GOOGLE'DAN MÜZİK KEŞİF SİTESİ

İnternet devi Google, Magnifier adını verdiği servisini açtı. 'Bulut' üzerinden müzik dinleme servisi Music Beta ile birlikte kullanılan yeni uygulama, ilgilere göre müzik önerileri sunmanın yanı sıra onlara kendi müziklerini yğkleme ve listeler yapma imkanı veriyor. Sitede kullanıcıların yeni büyükler keşfetmesi ön planda tutuluyor.

MARDİN UNESCO'YA HAZIRLANIYOR

Yüzyıllardır farklı dil, din ve kültüre sahip insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığı kent olan Mardin'in bir süre önce Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) “Dünya Mirası Geçici Listesine” alınmasının ardından Mardin Kültürel Peyzaj Alanındaki çok sayıdaki tarihi mekanda “Tarihi Dönüşüm Projesi” adı altında başlatılan restorasyon çalışmaları hızlandırıldı.

ÇEVRECİ KİREMİT ÜRETİLDİ

Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Akıncı, geleneksel kiremide alternatif olarak icat ettiği çatı malzemesinin patentini aldı.