12 Aralık 2012 Çarşamba

STUART MCCALLUM SON ALBÜMÜYLE TAMİRANE'DE



Müzikseverleri Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında uluslararası caz ustalarıyla Tamirane’de buluşturan, telaştan ve sıkışıklıktan uzak “Pazar Konserleri” serisi, 16 Aralık Pazar akşamüstü gerçekleşecek iki müzikalitesi yüksek konserle devam ediyor.

İDRARDAN BEYİN HÜCRELERİ GELİŞTİRİLDİ



Çinli biyologlar, sinir bilimi alanında son zamanların en heyecan verici atılımlarından birini gerçekleştirdi. Çin’in güneyindeki Guangzhou kentinde bulunan Biyo-ilaç ve Sağlık Ensititüsü’nde çalışan araştırmacılar, 2011 yılında yaptıkları açıklamada, idrarda bulunan ve böbreklerden elde edilen deri benzeri hücreleri yeniden programladıklarını ve İndüklenmiş pluripotent kök hücrelerde (iPS)kullandıklarını duyurmuştu.

BOŞA AKAN DERE BALIKLA DOLDU



Güroymak ilçesinde yaşayan işletmeci Metin Güldal, ilçede uzun yıllardır boşa akan derenin üzerine 300 metre uzunluğunda, 150 ton balık üretimi yapabilecek kapasiteye sahip tesis kurdu.

15 BİN KİŞİLİK ŞEB-İ ARUS



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı’nın da katkısıyla ilk defa Konya’dakinden çok daha büyük bir Şeb-i Arus töreni planladı. Tören 15 Aralık’ta 15 bin kişi kapasiteli Ülker Sports Arena’da yapılacak.