20 Temmuz 2010 Salı

AVRUPA, TÜRK TURİSTİ SEVDİ

Tur Operatörleri Platformu sözcüsü Cem Polatoğlu yaptığı açıklamada, son yıllarda turistik amaçlı yurt dışına çıkışlarda önemli artış yaşandığını söyledi. Türk turistlerin genellikle Avrupa ülkelerini tercih ettiğini anlatan Polatoğlu, şöyle konuştu:

D-MARİN TURGUTREİS 6. KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

D - Marin Turgutreis 6. Uluslararası Klasik Müzik Festivali İdil Biret'le açıldı. Biret'e şef Grzegorz Nowak yönetiminde dünyaca ünlü İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

YANGIN KULELERİ TURİZME AÇILACAK

İstanbul’da çıkan yangınları haber vermek amacıyla 1749 yılında 85 metre yüksekliğinde ve ahşap olarak inşa edilen ve çıkan iki ayrı yangında kullanılamaz hale geldikten sonra üçüncü kez Sultan II. Mahmut zamanında 1828 yılında yeniden yapılan Beyazıt Yangın Kulesi ile içinde bulunduğu İstanbul Üniversitesinin merkez yerleşkesi turizme açılacak.

İSTANBUL YOLLARI GELECEĞE HAZIRLANIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Renault  Türkiye arasında, İstanbul’un altyapısının, karbondioksit salınımı çok düşük doğa dostu elektrikli otomobile 2011 yılına kadar hazır hale getirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

İĞNE İLE AŞI YERİNİ YAPIŞKAN BANTA BIRAKACAK

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilim adamları, gribe karşı aşılamanın yara bandını andıran yapışkan bantlarla yapılmasını sağlayan yeni bir yöntem geliştirdi.

KADINLARDA AIDS RİSKİNİ AZALTAN JEL GELİŞTİRİLDİ

Bilim adamları Viyana'da düzenlenen Uluslararası AIDS konferansı çerçevesinde, kadınlarda düzenli kullanılması durumunda HIV virüsünün bulaşma olasılığını yarı yarıya azaltan bir jel geliştirdiklerini açıkladı.

MEMURA İKİNCİ İŞ YOLU

Tam Gün Yasası’nın kısmen iptal edilmesinin ardından devlet hastanesinde çalışan doktorların muayenehane açabileceği savunuluyor. Doktorların dışarıda çalışabilmesi, öğretmen gibi diğer memurlara da 2. iş yolu açabilir.

İZMİR'E BEŞ YILDIZLI ÖĞRENCİ YURDU

Balçova'da belediye tarafından üniversite öğrencilerinin barınması için 5 yıldızlı otel konforunda yurt yaptırıldı. Eylül ayında hizmete girecek 384 kişilik yurtta maddi durumu yetersiz 284 üniversiteli genç kız ücretsiz barındırılacak.

LONDRA'DA TÜRK FESTİVALİ DÜZENLENDİ

İlki 2004 yılında gerçekleşen Londra Türk Festivali'nin beşincisi yine ünlü Tower Bridge köprüsünün yanında düzenlendi. Thames Nehri kıyısında düzenlenen festivalde, Türk müziği, kültürü ve el sanatları tanıtıldı. Festivalde ayrıca Türk mutfağına özgü yemekler de yer aldı.

ÇEVRE DOSTU İLK TİCARİ UÇAK"DREAMLİNER"

Mavi gökyüzünün çevre dostu ilk ticari uçağı görücüye çıktı. Daha az yakıt harcayıp daha az karbon salımı yapan "Dreamliner", Amerika Birleşik Devletleri’nden İngiltere’ye ilk test uçuşunu tamamladı.