16 Haziran 2010 Çarşamba

RAMİ KIŞLASI, ŞEHİR MÜZESİ VE KÜTÜPHANE OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Rami Kışlası alanı; müze, kütüphane, alışveriş ve 200 bin metrekareye varan peyzaj düzenlemesi ile İstanbul'un en önemli odak noktalarından biri haline getiriliyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Kanunu'nda, Rami Kışlası'nın restorasyon, rölöve, her türlü proje ve inşaatının ajans tarafından yapılacağı maddesi yer alıyor. Buna göre, Rami Şehir Müzesi Projesi'nin önemli bir parçası olan İstanbul Kütüphanesi'nin yapımını başlatacak işbirliği protokolü, bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından imzalandı.

LOST VE SOUTHLAND OYUNCULARI İSTANBUL'DA

Büyük hayran kitlesine sahip ''Lost'' ve ''Southland'' dizilerinin oyuncuları Daniel Dae Kim ve Ben McKenzie İstanbul'a geldi.

TÜRKİYE'NİN IMDB'Sİ YAYINDA

Türkiye’de sinema sektörünün en kapsamlı internet sitesi iddiasıyla yola çıkan http://www.antraktsinema.com sanal alemde yayın hayatına başladı. Arkasında Antrakt dergisi ve Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi’nin 25 yıllık arşiv ve bilgi birikiminin bulunduğu antraktsinema.com’un genel yönetmenliğini 1990’lardan bu yana düzenli olarak Türkiye’nin box office raporlarını hazırlayan sinema sektörünün deneyimli isimlerinden Deniz Yavuz, yayın yönetmenliğini ise sinema yazarı Özgür Şeyben üstleniyor.

2500 YILLIK PERS KRAL MEZARI YENİDEN KURULDU

Bir Pers Kralı’na ait 2500 yıllık mezar odası, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nde yeniden kuruluyor. Bu mezar odasının özelliği bilinen en eski, ahşap üzerine yapım resimlerle süslü olması. Diğer bir özelliği ise, 40 yıldır yurtdışında bulunan kayıp parçaların Türkiye’deki kalıntılarla birleştirilip ilk kez ziyarete açılması.

KREDİ KARTINDA FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Merkez Bankası, 1 Temmuz 2010 tarihinden geçerli olmak üzere TL işlemlerinde aylık azami akdi faiz oranını yüzde 2,69'a, aylık azami gecikme faiz oranını da yüzde 3,19'a düşürdü.

BAKTERİYE KARŞI PLASTİK SAVAŞÇILAR

Kanda antijen denen hastalık yapıcı etkenleri ya da yabancı maddeleri etkisiz hale getiren antikorların 'plastiği' yapıldı ve başarıyla denendi.

DOĞALGAZLI OTOBÜSLER GELİYOR

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri(İETT), toplu taşımada kullanılan otobüslerin doğalgaza dönüşümü için Güney Koreli CEV şirketi ile iyi niyet anlaşması imzaladı.