13 Ocak 2011 Perşembe

TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Seferihisar Belediyesi, 5 Şubat Cumartesi günü Yarımada Takas Şenliği düzenleyecek. Şenliğin amacı, tüm Yarımada ve İzmir’deki üreticileri bir araya getirerek ellerinde olmayan (korunmuş) tohumların takas edilmesini ve birbirleri ile iletişim halinde kalmaları için bir kayıt sistemi oluşturabilmek.

30. ULUSLARARASI İSTANBUL FİLM FESTİVALİ

30. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen, ''Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi''nin dördüncüsü, 13-14 Nisan tarihlerinde yapılacak.

TÜKETİCİNİN 'HESAP İŞLETİM ÜCRETİ' ZAFERİ

Antalya’da bir tüketici, hesabından, "Hesap İşletim Ücreti" alan bankadan parasını icra yoluyla tahsil etti.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA RÖTARLARI BİTİRECEK UYGULAMA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yayınlanan ve ülkelerin havacılıkla ilgili detaylı bilgi veren AIP’de (Havacılık Bilgi Yayını) yer alan bilgiye göre, iki uçak arasında uygulanan 5 ila 7,5 millik (9.25 ila 12.95 kilometre) mesafe 3 mil yani 5,5 kilometreye indirilecek. Böylece iki uçak arasındaki mesafe azaltılmasıyla hava trafiği hızlandırılacak. Uygulama ile rötarların önüne geçilmesi hedefleniyor.

ISIRGAN OTUNUN FAYLALARI KANITLANDI

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami Gülçin, ısırgan otunun ülseri önlediğini, yaraları iyileştirdiğini, dirençli mikroorganizmaların yayılmalarınını bile engellediğini ve ağrı kesici özelliğinin olduğunu, yaptığı çalışmayla bilimsel olarak kanıtladığını söyledi. 

SAĞLIKTA AKILLI KART DÖNEMİ BAŞLIYOR

Sağlıkta akıllı kart dönemi başlıyor. Kronik rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar ve son tedavi akıllı karttan anında görülecek.

GÖRME ENGELLİLERE ‘GÖREN GÖZ’ MÜJDESİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, görme engelli vatandaşlara tamamen Türkiye’de üretilen “gören göz” müjdesi verdi. Dört ay içinde ücretsiz dağıtılacak cihaz, telefon olarak da kullanılabilecek. Bakan Yıldırım, altyapısı Türk Telekom tarafından yenilenen Göreneller Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nu ziyareti sırasında cihazla ilgili şu bilgileri verdi:

"ÇEVRE YILI" NEDENİYLE FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı 2011 yılının “Çevre Yılı” ilan edilmesinin ardından ilk faaliyetini Cumhuriyet Parkı’nda fidan dikimi etkinliğiyle gerçekleştirdi.