10 Mayıs 2012 Perşembe

SAİT FAİK BURGAZADA'DA ANILACAK


Yaşamının büyük bir kısmını Burgazadası’nda geçiren Türk edebiyatının unutulmaz ismi Sait Faik Abasıyanık’ın anısı yaşatılmaya devam ediyor.

SABANCI HAT SERGİSİNDE TABLETLE GEZİNTİ

10. yılını kutlayan Sabancı Müzesi, ünlü hat koleksiyonunu yepyeni bir sergileme biçimi ve tasarımla sunuyor. Müzeden verilen iPad'ler eşliğinde gezilen sergide, nadir elyazması kitapları sayfa sayfa inceleyebiliyorsunuz
Kuruluşunun 10. yılına dışarıya inşaat görüntüsü vermeden son derece profesyonelce yenilenerek giren müze, bu benzersiz geleneksel sanat koleksiyonunu tamamen dijital ortama alarak günümüz teknolojisine uygun şekilde yepyeni bir tasarım ve sergileme biçimiyle izleyicisine sunuyor. Bu devrim niteliğindeki sergileme biçiminde girişte dağıtılan iPad’ler eşleğinde nadir elyazması kitapları sayfa sayfa incelemek, konuyla ilgili animasyonlar seyretmek mümkün.

UÇAN SÜPÜRGE 15. KEZ HAVALANIYOR


15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, yarın başlıyor. 17 Mayıs'a kadar sürecek festival, filmleri, söyleşileri, film okuma etkinlikleri, sergileri ve daha birçok sürpriziyle seyircisine sinemayla dopdolu bir hafta vadediyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK, 25 BİN ALBÜM BİRARADA!


Extreme Audio ve IMM işbirliği ile 12 Mayıs Cumartesi 11:00 ile 17:00 saatleri arasında 25 bin adet ayrı albüm müzikseverlerin beğenisine ve satışa sunulacak.

ŞOFÖRSÜZ ARABA NEVADA'DA TRAFİĞE ÇIKTI

Nevada eyaleti şoförsüz arabaların trafiğe çıkışına izin verdi. Trafiğe çıkan ilk şoförsüz araba Google tarafından üzerinde değişiklik yapılan Toyota Rius oldu. Nevada'da ilk turunu atan şoförsüz otomobil, Las Vegas'ın ünlü sokaklarında gezindi.