18 Mayıs 2011 Çarşamba

VATANDAŞIN ANLAYACAĞI PROSPEKTÜSLER GELİYOR

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, ilaç prospektüslerinin hekimler ve eczacıların anlayabileceği şekilde hazırlandığını belirterek, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konuda çalışması yürüttüğünü anlattı.

EN KRAL ÖDÜLLER TARKAN'A

17. Kral Müzik Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'ndeki ödül töreniyle sahiplerini buldu. NTV, Kral TV, 100 yerel ve 3 yabancı kanaldan (Azerbaycan, İsrail ve Balkanlar) canlı yayınlanan gecede ödülleri toplayan isim Tarkan oldu.

18. ASPENDOS ULUSLARARASI OPERA VE BALE FESTİVALİ

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen festival, 9 Haziran'da İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Carmen ile açılacak.

BILL GATES'TEN AŞI ÇAĞRISI

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, dünya liderlerine "2020 yılına kadar 10 milyon hayat kurtarmak için aşıya öncelik vermeleri" çağrısında bulundu.

KLASİK MÜZİĞİN EN İYİLERİ

Andante klasik müzik dergisinin düzenlediği ‘Donizetti Klasik Müzik Ödülleri 2011’, Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (KÜSAV) desteğiyle düzenlenen törende 25 kategoride ödül verildi. Her kategoride en çok üç adayın olduğu ödüller için adayları Andante dergisi yazarlarından Serhat Bali, Şefik Kahramankaptan, Ahmet Makal, Aydın Büke, Ayşe Öktem, Serhan Yedig, Mutlu Tanberk ve Kemal Küçük belirledi. Sonuçları ise iki yüzden fazla kişinin yer aldığı geniş katılımlı bir jüri belirledi.

FAITHFULL 21 MAYIS'TA İSTANBUL'DA

Londra’nın Country Prensesi olarak anılan, ünlü müzisyen Marianne Faithfull, 21 Mayıs Cumartesi gecesi Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul Modern’de bir konser verecek.