25 Şubat 2011 Cuma

OTOBÜS DEĞİL 'OKUBÜS'

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Halk Eğitim Merkezi'nin ortak çalışmasıyla sınıf şeklinde hazırlanan ve ''Okubüs'' adı verilen belediye otobüsünde, okuma yazma bilmeyen ev hanımlarına bulundukları mahallede eğitim verilecek.       

ODTÜ VÜCUT İÇİN 'YEDEK PARÇA' ÜRETECEK

ODTÜ'de hasar gören organların tedavisinde kullanılan ve büyük çoğunluğu yurt dışından temin edilen biyomalzemelerin yerli teknolojilerle üretimini yapacak ''Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Mükemmeliyet Merkezi-BIOMATEN'' açıldı.

'AKILLI NAYLON' ÜRÜNLERİ HAFTALARCA KORUYOR

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 milyon lira yatırımla birkaç ay önce kurulan fabrikada üretilen ''Akıllı Naylon Poşetler'' sayesinde taze sebze ve meyveler ilk günkü tazeliğini aylarca koruyabiliyor.

LONDRA MODA HAFTASI'NDA BİR İLK

Dünyaca ünlü isimlerin giyimine yön veren Türk markası olan "Tween", sadece İngiliz markalarının girebildiği Londra Moda Haftası'nda bir ilki başardı ve İlkbahar/Yaz 2011 defilesiyle haftaya damgasını vurdu.

YARATICI REKLAMCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

8. Kırmızı Reklam Ödülleri, dün akşam düzenlenen bir törenle sahiplerine dağıtıldı. Toplam 39 kategoride ödülün verildiği yarışmada 486 ilan yarıştı. Büyük ödül "Kıpkırmızı"nın sahibi, Grey İstanbul oldu.

ELEŞTİRMENLER ‘KOSMOS’U SEÇTİ

43. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, Maslak TİM Show Center’da düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Film eleştirmenleri Reha Erdem’i bu kez de ‘Kosmos’la ödüllendirdiler. Seren Yüce’nin 10 dalda aday olan ilk filmi “Çoğunluk” senaryo ve oyunculuk kategorilerinde 4 ödül almayı başardı. Seren Yüce’ye En İyi Senaryo ödülünü getiren “Çoğunluk”, Bartu Küçükçağlayan’la en iyi erkek, Nihal Koldaş’la en iyi yardımcı kadın ve Settar Tanrıöğen’le de en iyi yardımcı erkek oyuncu dallarında ödül kazanmayı başardı.