20 Mart 2013 Çarşamba

"CEP"TE TARİFE KARŞILAŞTIRMA DÖNEMİ BUGÜN BAŞLADI



GSM operatörleri, cep telefonlarında tarife karışıklığına son vermek için internet sayfalarından tarifeler arası karşılaştırma olanağı sunan uygulamaya başladı.

HALK EKMEK'TEN 5 YENİ EKMEK



İBB İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tam buğday, ekşi maya (doğal maya) kullanılarak üretilen tambuğday unlu sandviç, çavdarlı sandviç, tuzsuz tam buğday unu ekmek, tuzsuz çavdarlı ekmek, kayısı ve kayısı çekirdekli, fiyatı 1.5 (400 gram) ve 1.75TL (500 gram) olan yeni ürünlerini piyasaya sundu.

TULUYHAN UĞURLU ÖNCE KAPALIÇARŞI'DA SONRA NEW YORK'TA



Piyanist Tuluyhan Uğurlu, 14 Nisan'da gerçekleştireceği Kapalıçarşı konserinden bir ay sonra New York Grand Central Gar Binası'nda sahne alacak.

HIV’LE MÜCADELEDE BAŞARI



Fransa’da yapılan bir araştırma, bazı HIV taşıyıcılarının virüsle mücadelede başarı yakaladığını ortaya koydu. Virüs, tedavinin bırakılmasından yıllar sonra da etkisini göstermedi.

100 MİLYON DOLARLIK KAYISI ÇEKİRDEĞİ



Kayısı çekirdeğinden aktif karbon üretildi. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, 18 yıllık çalışma sonucunda kayısı çekirdeğinden 3 bin 120 metrekare/gram yüzey alanına sahip aktif karbon üretti.

TASARIMDA ÖDÜL YAĞMURU



Tasarım dünyasının en prestijli yarışmalarından olan Red Dot ve IF Design 2013 yarışmalarında Türk markalar ödül bırakmadı.