7 Mayıs 2014 Çarşamba

AŞIK VEYSEL MÜZİKALİ 13 MAYIS'TA AREL ÜNİVERSİTESİ'NDE



Numan Çakır'ın yazıp yönettiği Türkiye'nin ilk ve tek Aşık Veysel Müzikali 13 Mayıs'ta İstanbul Arel Üniversitesi'nde gösterilecek.

İETT'NİN "ORAYA NASIL GİDERİM?" UYGULAMASI MOBİL CİHAZLARDA



İETT'nin harita tabanlı "Oraya Nasıl Giderim?" uygulaması mobil cihazlara taşındı.

İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ PERDESİNİ ONDOKUZUNCU KEZ AÇIYOR



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, 9 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÜNLÜ BESTECİNİN KAYIP ESERİ 140 YIL SONRA BULUNDU



Alman besteci Felix Mendelssohn'un, özel istek üzerine 1842'de bestelediği "The Heart of Man is Like a Mine" (İnsanın Yüreği Madene Benzer) adlı eserinin elyazması, ABD'de özel bir koleksiyonda ortaya çıkarıldı.

KANSER AŞISI NEFES OLDU



Akciğer kanseri aşısı, hastaların ömrünü ortalama iki ay uzattı.

BOĞAZ'A YÜRÜME VE BİSİKLET YOLU GELİYOR



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emirgan sahil yolunda vatandaşların talepleri doğrultusunda genişletme çalışmalarına başladı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN 'BİR YOLCULUK HİKAYESİ'



Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü, Diyarbakır 'dan Üsküp'e uzanan yolculuklarında karşılaştıkları farklı kültürlerin öykülerini dans ve müzikle birleştirdi. BÜFK'ün sunumuyla 'Bir yolculuk hikayesi' 7,14 ve 16 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

HERKES İÇİN WARHOL



Pera Müzesi, Warhol'un dünyasına kapılarını aralıyor. Sanatçının daha önce Türkiye'de görülmemiş işlerinin yer aldığı 'Andy Warhol - Herkes İçin Pop Sanat' sergisi bugün açılıyor.

COCA-COLA TARTIŞMALI KATKI MADDESİNİ İÇECEKLERDEN ÇIKARTIYOR



Coca-Cola, kullanımı tartışmaya yol açan katkı maddesi olan BVO'YU (Bromlu Bitkisel Yağ) içeceklerinden çıkartmaya hazırlanıyor.

MUTLULUK MEYVESİ GENÇLİK VERİYOR



Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da 'mutluluk meyvesi' olarak da bilinen "goji berry"nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu belirtildi.