30 Mayıs 2012 Çarşamba

DÜNYAYI KURTARAN KİTAPLAR

2 Haziran’da Şişli %100 Ekolojik Pazar’da, 3 Haziran’da Kartal %100 Ekolojik Pazar’da 9:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan EkolojiKitap Günleri, ekolojiyle ilgili bilginin ve ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaşmasını amaçlıyor. Etkinlik çerçevesinde ekolojiyle ilgili konularda yayınlar yapan yayınevleri kitaplarını sergileyecek, yazarlar okuyucularıyla buluşma ve kitaplarını imzalama fırsatı bulacaklar.

GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN ELMA SUYU

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, anti oksidan özelliği bulunan elmanın, kalp damar hastalıkları, prostat kanseri, felç riskini azaltmanın yanı sıra Alzheimer ve Demans gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları da büyük oranda önlediğini belirtti.

ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERENE TELEFONLA PARA YARDIMI

Latin Amerika ülkelerinde hükümetlerin çocuklarını okula gönderen ailelere para yardımında bulunması uygulaması yaygınlaşıyor. Son olarak Haiti hükümeti çocuğunu okula gönderen her anneye ayda 20 dolar yardımda bulunacağını ve bu paranın cep telefonları üzerinden aktarılacağını açıkladı.

DİYABET HASTALARINA İYİ HABER

Diyabet sonucu ve diğer nedenlerle oluşan kronik yaralarda iyileşmeyi hızlandıran yeni bir ilaç, yıllarca süren deneysel araştırma aşamasını başarıyla geçerek klinik deneme aşaması için hazır hale geldi.