1 Ekim 2012 Pazartesi

AKSUNGUR'A ARTİST ONURU

TÜYAP tarafından 22’ncisi düzenlenecek İstanbul Sanat Fuarı/Artist 2012’nin sanatçı onur ödülü Türkiye ’nin en büyük heykelcilerinden Rahmi Aksungur’a verilecek.

İFSAK 54. SEZONUNU 2 EKİM'DE AÇACAK

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, İFSAK'ın Türkiye'de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba gösterdiği belirtildi.

"KÜLTÜRLERARASI RESİM KAMPI"

Kültürlerarası diyaloğu güçlendirmek, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve Associazione di Promozione Sociale Lunaria tarafından gerçekleştirilen Kültürlerarası Resim Kampı projesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaklaşa finansmanı ile hayata geçirildi.

"ULUSLARARASI CAZ GÜNÜ" İSTANBUL'DA

İstanbul, 30 Nisan 2013'te Unesco 2'nci Uluslararası Caz Günü etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Uluslararası Caz Günü kutlamaları ilk kez geçen yıl düzenlenmişti ve Paris, New York ve New Orleans'ta yapılmıştı.

ALTIN PORTAKAL'A YURTDIŞI AKINI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne yabancı sinemacı akını yaşanıyor.

SANCAKTEPE KİTAP FUARI AÇILDI

Sancaktepe Belediyesi’nin organize ettiği, Sancaktepe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen Sancaktepe Kitap Fuarına 40 yakın yayıncı katıldı.7 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan fuar,  saat 11.00 - 20.00 açık olacak.

DOĞUM ÖNCESİ KONTROLLER ARTIK EVDEN DE YAPILABİLECEK

"New Scientist" bilim dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, anne karnındaki bebeği görüntülemek için geliştirilen ve akıllı telefonlara bağlanabilen taşınabilir izleme paketi sayesinde, evi hastaneye uzak olan ya da ileri görüntüleme teknolojilerinin bulunmadığı ülkelerde yaşayan hamile kadınlar, doktor kontrollerini evden de yaptırabilecek.