22 Nisan 2010 Perşembe

DÜNYA GÜNÜ

Bugün "Dünya Günü"... 1970'den beri kutlanan Dünya Günü bugün 40. yaşında...

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak bir barış aktivisti olan John McConnel'ın önerisi ile ortaya çıktı. San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen UNESCO Dünya Konferansında John McConnell "Dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir Dünya Günü düzenlenmesi" gerektiğini söyledi ve bu fikri kabul gördü.

İlk Dünya Günü 22 Nisan 1970'de büyük bir katılımla tarihe geçti. Bu kutlamalara 20 milyon kişi katıldı, birçok konferanslar ve sempozyumlar düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlandı.

NTVMSNBC

FİNAL-FOUR MÜJDESİ

2001 yılında Avrupa Şampiyonası’nı üstlenen, bu yıl ise 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında tarihinde ilk kez bir Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Türkiye, 2013 yılında bir büyük organizasyonun daha merkezi olmaya hazırlanıyor. Avrupa  basketbolunun kulüpler bazındaki 1 numaralı ligi olan Euroleague, şampiyonunu belirlediği Final-Four (4’lü Final) organizasyonunun 2013 yılında İstanbul’da yapılması konusunda görüş birliğine vardı. ULEB, 2012 Final-Four’u için ise aynı yıl olimpiyatların ev sahibi olan Londra’ya onay verdi.

HABER TÜRK

BÜYÜK USTADAN MS HASTALARINA OYUNLU DESTEK

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Haldun Dormen'in yazıp yönettiği, Multipl Skleroz (MS) hastasının öyküsünün anlatıldığı ''Sil Baştan'' adlı müzikli oyun, Antalya ve İzmir'in ardından 5 ilde daha tiyatroseverlerle buluşacak.

ESKİ WINDOWSLAR İÇİN ONARIM YAZILIMI

Yazılım şirketi Microsoft, Windows 7’den önceki sürümlerde bulunan işletim hatalarını ve sorunları tespit ederek onaracak "Fix it" adlı bir yazılım yayınladı.

Halen Windows 7 işletim sisteminde bulunan kendi kendine onarım sisteminin bir benzeri olan yazılım, eski işletim sistemlerine otomatik teşhis özelliği ekliyor.

ENERJİDE “AKILLI ELEKTRİK” DÖNEMİ

Uluslararası Hannover Sanayi Fuarı’na bu yıl damgasını vuran konulardan biri enerji verimliliği. ‘Akıllı şebekeler’, sanayi şirketleri için bir ‘mega-trend’ haline gelmiş durumda.
 

EFSANE RESSAM BOTERO GELİYOR

Haziran 2005'de kapılarını sanatseverlerin ziyaretine açan Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, yaşarken efsane haline gelmiş Kolombiyalı ressam Fernando Botero'yu konuk edecek.

SONUNDA YÜZLERİNİ GÖSTERDİLER

İngiliz müzik grubu Blur'un solisti Damon Albarn ve Tank-Girl gibi çizgi romanların yaratıcısı Jamie Hewlett'in önderliğinde kurulan Gorillaz, Coachella Müzik ve Sanat Festivali'nde verdikleri konserde yüzlerini gösterdi.

Şimdiye kadar, yüzlerini göstermeyen ve çizgi karekterlerinin yansıtıldığı bir perde arkasında konser veren grup böylece ilk kez yüzlerini göstermiş oldu.

NTVMSNBC

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ'NİN AMACI NOBEL

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi bir yıllık bir ön çalışmanın ardından Şubat ayında kuruldu.

PASİNLER'DE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Erzurum Pasinler Belediyesi, 'Daha Yeşil Bir Pasinler' projesi kapsamında ilçe merkezine giden yol güzergâhında ağaçlandırma seferberliği başlattı.

Pasinler Belediyesi, baharın gelmesi ile birlikte park, bahçe, ağaçlandırma ve çevre düzenlenmesi çalışmalarını hızlandırdı. İlçede, şehri güzelleştirmek ve yeşillendirmek için çalışmalar yapılıyor. Kaldırım kenarlarını ve refüjlerin yeşillendirilmesi için sürdürülen çalışmalar neticesinde 2 metre boyundaki çam ağaçlarının dikimi gerçekleşti.

ERZURUM GAZETESİ

TRENLE GAP TURU

Düzenlendiği dönemde büyük ilgi gören trenle GAP turu yeniden başlıyor.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Mayısta Haydarpaşa Garı'ndan başlayacak olan GAP bölgesi ve Hatay'ı kapsayan tur, 6 Haziranda aynı yerde son bulacak.