1 Temmuz 2010 Perşembe

TÜRK GENCİN NOBEL BAŞARISI


Lise 1. sınıfta okurken girdiği sınavda başarı göstererek lisenin son üç yılını okumadan Washtenaw Teknik Yüksek Okulu'na (Washtenaw Technical Middle College) giren Türk öğrenci Deniz Alp Tomanbay'ın bu okulda gösterdiği başarı Liseli Bilim Adamları Ulusal Derneği'nin (NSHSS) dikkatini çekti. Sadece 'üstün' akademik başarı gösteren öğrencileri üyeliğe davet eden dernek, Tomanbay'ın yeni üye olarak seçtiklerini duyurdu.

BU İKİ ŞEHİR ARASI ULAŞIM ÜCRETSİZ


Kütahya-Eskişehir arasında karşılıklı araç seferleri yapılarak, THY yolcularının Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'ndan yararlanması için protokol imzalandı.

YANLIŞLIKLA ANTİK KENT BULDULAR!


Define avcılarının yaptığı kaçak kazılarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde çalışmalar başlatan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne bağlı arkeologlar, tesadüf eseri Roma dönemine ait "Parnassos Antik Kenti"ne ait kalıntılara ulaştı.

KÜRE DAĞLARI MİLLİ PARKI AÇILIYOR

Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlenmesi Projesi kapsamında giriş kapısı tamamlanan Kastamonu-Bartın Küre Dağları Milli Parkı 2 Temmuz'da açılıyor.

GENÇLER İÇİN DOĞA EĞİTİMİ


Tübitak Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Tarafından desteklenen ve Celal Bayar Üniversitesi tarafından yürütülen Yeşil Teknik Doğa Eğitimi projesi bu yıl 16-25 Ağustos 2010 tarihleri arasında Spil Dağı Milli Parkında gerçekleştirilecek.

OECD'DE LİDER, G20'DE 2'NCİ, DÜNYADA 5'İNCİYİZ

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 büyüyerek dünya genelinde en fazla büyüyen beşinci ülke oldu.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda 1-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek "17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" başlıyor. Festival, bu akşam The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseri ile caz severlerle "merhaba" diyecek. 20 Temmuz’a kadar devam edecek festival, 50’nin üzerinde konserle cazın coşkusunu İstanbul sokaklarından Boğaz’ın sularına taşıyarak İstanbul’u bir "caz kenti"ne dönüştürecek. Festival, ilk hafta sonunda gerçekleşecek Tünel Şenliği, Hafta sonu Partisi ve Caz Vapuru’yla, tüm şehre yayılacak.

TAPU İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM

Tapu işlemlerinde en kolay ve güvenli dönem 2012 yılında. Gayrimenkuller üzerindeki tüm işlemler elektronik posta ya da cep telefonu mesajı ile bildirilecek. Tapu müdürlüklerindeki uzun kuyruklar, yerini randevulu sisteme bırakacak. Daha da önemlisi, gayrimenkul güvenliği sağlanacak. Tüm bunları TAKBİS yapacak, yani Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi. Projenin üçüncü ve son etabı için imzalar atıldı.

ELEKTRİĞİ ‘RÜZGÂR’DAN ALACAK, HER EĞLENENDEN ‘DOĞA’YA 1 LİRA GİDECEK


Su Entertainment Group, müşterileri iklim değişikliğiyle mücadele edecek. Ödenen hesapların 1 lirası, WWF-Türkiye’ye aktarılacak. Grup işletmelerinde artık rüzgâr enerjisinden yararlanacak.