31 Ocak 2011 Pazartesi

KAMU İŞÇİLERİ BUGÜN İKRAMİYE ALACAK

Kamuda çalışan işçiler ikramiyelerinin yarısını bugün alacak. İkramiyelerin ikinci yarısı ise 30 Haziran 2011'de ödenecek.

RİZELİ MUCİT OTOMOBİL ÜRETTİ

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan emekli işçi Hayrullah Koçoğlu, ''Atmaca 53'' adını verdiği otomobil üretti. İlçe halkı arasında ''Ardeşenli mucit'' olarak tanınan Koçoğlu, kendi tasarımı olan ''Atmaca 53'' adlı otomobilinin yapımını, yaklaşık 2 ayda tamamlayarak kullanılır hale getirdi.

SENFONİ ORKESTRASI'NDAN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Mart ayında vizyona girecek olan 72. Koğuş filminin fragman müziklerini canlı kayıtla seslendirdi.

BU KEZ ‘BARIŞ’ İÇİN SAHNEDELER

İstanbul’un eğlence merkezi haline gelen Tomtom Fun Aid’in gözde mekanlarından Indigo, yarın Kurtalan Ekspres’in ‘Barış Manço Anısına’ tüm şarkılarını söyleyeceği muhteşem bir konsere ev sahipliği yapacak. Grup, uzun yıllar birlikte sahne aldıkları Barış Manço için düzenlenen anma gecesinde, aramızdan ayrılan Bahadır Akkuzu ve Cem Karaca için de şarkılar söyleyecek.

HAYATA DÖNEN FİZY, ‘CEP’E GİRECEK

Telif haklarından kaynaklanan hukuki süreç nedeniyle bir süredir erişimi engellenen Türkiye'nin en popüler müzik portalı fizy.com, Turkcell ile yaptığı işbirliği sayesinde tamamen yasal bir dijital müzik platformu olarak yayın hayatına devam edecek.

NİKOTİN ARAŞTIRMASI BAĞIMLILIĞA ÇARE OLABİLİR

Florida’daki Scripps Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, beyinde nikotin arzusunun yaratan kaynağı bulduklarını düşünüyor. 

ZEYTİNBURNU YENİDEN DOĞUYOR

Çarpık ve kaçak yapılaşma nedeniyle İstanbul'un deprem açısından en riskli bölgelerinden olan Zeytinburnu'nun çehresi artık baştan aşağı değişiyor.

KAHTA'DA 700 KİŞİLİK OKUMA SALONU HİZMETE AÇILDI

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde SODES projesi kapsamında, Kahta Eğitimciler Derneği ile Kahta Belediyesi'nin tadilatını yaptıkları okuma salonu hizmete açıldı. Binada yaklaşık 700 öğrenciye hizmet verilecek. Projenin içeriğinde sadece ders değil, bağlama kursları tiyatro kursları, ebru çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. Çocukların yanı sıra anne-babalarına da eğitim ve rehberlik hizmeti verileceği belirtildi.