29 Kasım 2011 Salı

KEŞKEK, ARTIK UNESCO KORUMASI ALTINDA

Keşkeğin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine girmesi için yapılan başvuru, Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen toplantılarda bugün resmen karara bağlandı. Keşkek ile birlikte dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 84 başvuru içinden 19'u kabul edildi. Listenin yenilenmesiyle birlikte, UNESCO tarafından korunma altına alınan temsili somut olmayan kültürel miras sayısı 232'ye çıktı.

FOTOĞRAFIN 50 YILI BU KİTAPTA

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Quentin Bajac'ın "Fotoğraftan Sonra" kitabı, 1960'lı yıllarda Instamatic Kodak ve Polaroid'in gelişiyle fotoğrafın, amatörlerin eline geçmesini anlatıyor.

ERGÜN: HER ŞEHRE BİLİM MERKEZİ KURULACAK

2023 yılında teknoloji devi olmak isteyen Türkiye her ile bilim merkezi projesini hayata geçiriyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ABD temasları sırasında San Francisco'da bulunan ve Twitter kurucusu Jack Dorsey ile Intel'in CEO'su Paul Otellini'yi yetiştiren bilim merkezini gezdi. Ergün, teknoloji ve Ar-Ge alanında önemli adımlar atmak isteyen Türkiye'nin 2023 vizyonuna "Her ile bir bilim merkezi" projesini ekleyeceklerini söyledi.