20 Eylül 2012 Perşembe

'THE SHINING'İN DEVAMI EYLÜL'DE RAFLARDA

Stephen King, ‘The Shining’ (Medyum) romanının devamı olan ‘Doctor Sleep’in çıkış tarihini açıkladı. Kitabın çıkış tarihini 24 Eylül 2013 olarak belirleyen yazar, bu haberi kişisel internet sitesinden duyurdu.

ALTIN PORTAKAL'DA MİZAH ZİRVESİ

Bu yılki teması, ''Mizah, Muhalefet ve Demokrasi'' olarak belirlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Festivali kapsamında Türkiye'nin önde gelen mizah sanatçılarının katılımıyla ''Türkiye Mizah Zirvesi'' gerçekleştirilecek.
Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlediği Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 6-12 Ekim tarihlerinde 49'uncu kez sanatseverlerle buluşacak.

YILAN ZEHRİ YENİ İLAÇLARIN ÜRETİLMESİNE IŞIK TUTABİLİR

İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları, yılanların zehirlerini ve doku örneklerini inceledi. Bilimadamları, insanı öldürebilen yılan zehri moleküllerinin normal proteinlerden türediğini belirtti. Araştırma, zehrin geçirdiği başkalaşmanın incelenmesiyle, şeker, kanser gibi hastalıklar için yeni ilaçların üretilmesine ışık tutabileceğini ortaya koydu.

SILVER LININGS PLAYBOOK’A TORONTO FİLM FESTİVALİ’NDEN BÜYÜK ÖDÜL!

Oscar’ın en büyük favorilerinden biri olan “Silver LiningsPlaybook” ilk ödülünü Toronto Film Festivali’nde aldı.

İSRAFA KARŞI SEFERBERLİK

Ekmek israfının önlenmesi amacıyla TBMM Dilekçe Komisyonu’nun bünyesinde oluşturulan Alt Komisyon, toplumsal bilinci arttırmak için yapılacak çalışmaları diğer kurum ve kuruluşlara da ‘yayma’ kararı aldı.

‘İMDAT’ DEMEDEN AMBULANS GELECEK!

Bakırköy'de bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde yeni ambulansların hizmete alınması ve yeni komuta merkezinin açılışı nedeniyle tören yapıldı.

THY'DEN KOLAY BİLET UYGULAMASI

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) desteğiyle yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Yeni uygulama çerçevesinde tüm TÜRSAB acentelerine THY'nin web sitesi üzerinden çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bilet satış imkanı sunulacak.

PEGASUS 2013 YAZ SEZONUNU AÇTI

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklamaya göre Pegasus 19 Eylül'den itibaren 2013 Yaz Sezonu'nu açıyor. 19 Eylül - 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Pegasus'tan bilet alanlar, 31 Mart 2013 - 26 Ekim 2013 tarihleri arasında diledikleri destinasyona kaçırılmayacak fiyatlarla uçacak. 19 Eylül'den itibaren satışa açılacak 2013 yaz sezonu kapsamında, yüzbinlerce koltuk yurt içi hatlarında 39.99 TL'den, Kıbrıs uçuşlarında 49.99 TL'den, yurt dışı hatlarda ise 49.99 eurodan başlayan fiyatlarla sunulacak.