21 Mayıs 2012 Pazartesi

İZMİT KÖRFEZİ’NE MAVİ BAYRAK

Birkaç yıl öncesine kadar simsiyah olan İzmit Körfezi’ndeki temizleme çalışmaları sonuç verdi. Körfez’in ilk mavi bayraklı plajı Karamürsel oldu. Türkiye’de mavi bayraklı plaj sayısı 355’e ulaştı

USB'DEN ÇALIŞAN MONİTÖR


Philips 221S3UCB/00 USB monitör, 21,5 inç büyüklüğünde LCD ekrana sahip. Güç ve dijital görüntü alımını tek bir USB 2.0 kablosuyla gerçekleştirebiliyor. Philips USB monitör böylece ekstra bir prize gerek duymadan ve kablo kalabalığına neden olmadan rahatlıkla kullanılabiliyor.

İNGİLTERE'DEN VİZE KOLAYLIĞI

Türkiye ile karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerini artırmayı amaçlayan İngiltere, iş dünyasının yıllardır dile getirdiği sorunların en başında yer alan vize konusunda Türkiye’ye kolaylaştırma paketi hazırladı.

NURİ BİLGE'YE "ALTIN FAYTON" ÖDÜLÜ!

Fransa’daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği, Cannes Film Festivali’ne paralel bir etkinlikte, Nuri Bilge Ceylan’a, ”2012 Carossee d’or” (Altın Fayton) sinema ödülünü verdi. Törende, Ceylan’ın, dünya sinemasına katkısı, sinemayı anlama ve aktarma biçimi konusundaki farklı tarzı ve performansı dolayısıyla bu yılki ödüle layık görüldüğü belirtildi.

STEVIE WONDER İLK KEZ İSTANBUL'DA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın, 40. yaşında İstanbul’da ağırlayacağı isimlere bir dev daha ekleniyor! Müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği, popüler müziğin büyük ismi Stevie Wonder, caza desteğinin 15. yılını kutlayan Garanti Bankası’nın “Garanti Caz Yeşili” etkinlikleri kapsamında, İstanbul’daki ilk konserini verecek. Stevie Wonder konseri, 14 Eylül Cuma günü santralistanbul’da gerçekleştirilecek.