6 Mart 2013 Çarşamba

PEN 2013 ŞİİR ÖDÜLÜ'NÜ: ERAY CANBERK'E VERDİ



PEN Yönetim kurulu 2013 PEN Şiir Ödülü'nü Eray Canberk'e verdi. Ödül, şiirseverlerin davetli olduğu, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde düzenlenecek törenle verilecek.

''SAFRANBOLU'YU GÜZEL BOYAMA'' YARIŞMASI



Safranbolu Belediyesi tarafından ilçedeki 3 asırlık geçmişe sahip yaklaşık bin 300 tescilli eserin, çocuklar tarafından daha iyi tanınıp öğrenilmesi amacıyla yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Tarihi Belediye Binası'nda Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin tarafından verildi.

TÜRKİYE'NİN 'INSTAGRAM ŞAMPİYONU' SERGİ AÇIYOR



Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da dünya çapında ün kazanan ve uluslararası düzeyde 256 bin takipçisi bulunan fotograf sanatçısı Mustafa Seven İstanbul’da sergi açıyor.

DÜNYANIN EN İYİ İŞİ İÇİN 6 KİŞİ ARANIYOR



Avustralya ‘dünyanın en iyi işi’ için 6 kişi arıyor. Seçilecek 6 kişi hem cennet gibi adalarda çalışacak hem de 6 ayda 100 bin dolar kazanacak.

METAL DEVİ SLAYER VOLTAJI YÜKSEK FESTİVALDE



Bu yıl ikincisi düzenlenecek metal müzik festivali Hi-Voltage, iki dev ismi ağırlayacak. San Fransisco Bay Area çıkışlı dört thrash metal devinden biri olan Slayer ve genç dönem gothic/black metalin sansasyonel grubu Cradle of Filth’in konuk olacağı festival, Charm Music organizasyonuyla 29 Haziran Cumartesi günü, yeni konser mekanı Sarıyer Life Park’ta gerçekleşecek. Detaylı programı yakında açıklanacak festivalin 83 lira olarak belirlenen kısıtlı sayıdaki avantajlı biletleri Biletix üzerinden satışa çıktı.

İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BAŞLADI



İzmir Avrupa Caz Festivali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki muhteşem Kerem Görsev konseriyle başladı.

ODTÜ İLK 60 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRDİ



Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 9 yıldır ''Dünyanın En İyi 200 Üniversitesi'' sıralamasını yapan İngiliz THE listesinde 51-60 bandında yer aldı.