11 Ocak 2011 Salı

MAKİNE SEKTÖRÜNE VERGİ İNDİRİMİ GELİYOR

Türkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Taslağı'nda bütün makinelerde KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi ve mesleki ve ticari mallarda leasing KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi öngörülüyor.

R.E.M.'DEN YENİ ALBÜM MÜJDESİ

Alternatif rock'ın en önemli ve başarılı gruplarından R.E.M.'in 15. stüdyo albümü 'Collapse Into Now', Mart 2011'de grubun hayranlarının beğenisine sunulacak.

'ÜNLÜLERİN OKULU' KÜTÜPHANE OLACAK

Turgut Özal, Yıldırım Aktuna, Zafer Üskül, İlhan Selçuk gibi tanınmış isimlerin mezun olduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu, kütüphane olarak hizmet verecek.

PROZAC FELÇ TEDAVİSİNDE ETKİLİ OLABİLİR

Araştırmacılar, üç ay boyunca prozac kullanan hastaların, antidepresan verilmeyen gruba oranla hareket kabiliyetinde daha fazla ilerleme olduğunu tespit etti.

YEMEN'LE VİZELER KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Yemen’deki resmi ziyareti sırasında Cumhuriyet Sarayı’ndaki heyetler arası görüşmelerin ardından 5 anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Türkiye ile Yemen Cumhuriyeti arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılacağı bildirildi.

İZMİR'İN E-ATIKLARI AYRI TOPLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, elektronik atıkları (e-atık) diğer atıklardan ayrı toplamak için düğmeye bastı. Karşıyaka Belediyesi, Gaziemir Belediyesi ve lisanslı özel bir şirket ile imzalanan dörtlü protokole göre hazırlanan 'Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması ve Değerlendirilmesi Projesi' Ocak ayı sonunda başlayacak.

2011’E HIZLI GİRDİ 11 YENİ HAT AÇIYOR

Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olan THY, bu yıl dış hat uçuş ağına 11 yeni şehir daha katacak.