31 Mayıs 2011 Salı

ZEUGMA DÜNYADA 1 NUMARA OLDU

Zeugma Mozaik Müzesi 30 bin metrekare alanıyla dünyanın bir numaralı mozaik müzesi oldu. Koleksiyonunda bulunan 1450 metrekare mozaik, 140 metrekare duvar resmi, 4 Roma dönemi çeşmesi, 20 sütun, 4 kireç taşından yapılmış heykel, bronz Mars heykeli, mezar stelleri, lahitler ve mimari parçaların tamamını görmek mümkün. Rehabilite edilen yaklaşık 1000 metrekare mozaik de sergileme alanına dahil edilince 2 bin 500 metrekare mozaik ile Tunus’taki ünlü Bardo müzesinin unvanını elinden aldı.

ESKİŞEHİR ARKEOLOJİ MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI

Eskişehir'de 10 yıl önce bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ziyarete ve bilimsel çalışmalara kapatılan Eskişehir Arkeoloji Müzesi, Eti Şirketler Grubu'nun sponsorluğunda yeniden yapılarak ziyarete açıldı.

GÜRCİSTAN'LA PASAPORTSUZ GEÇİŞ BAŞLIYOR

Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye gidiş gelişler pasaport yerine artık sadece nüfus cüzdanıyla yapılacak.

HIV TEDAVİSİ BULAŞMAYI ÖNLÜYOR

Araştırmalar, HIV-pozitif bir kişinin etkili tedavi görmesi durumunda, pozitif olmayan eşine HIV bulaştırma riskinin yüzde 96 oranında azalabileceğini gösterdi.

MEDYA DERNEĞİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Medya sektörünü yakından tanımak isteyenler için sektör hakkında genel bir bakış açısı sağlamak, uzmanlaşmalarına yardımcı olmak ve yeni iş fırsatları oluşturmak amacıyla düzenlenen Medya Okulu Eğitim Programı ilk mezunlarını verdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK KOROSU TÜRKİYE'DE

Dünyanın en büyük çocuk korosu rekoru İstanbul Bağcılar'da kırıldı. 2 bin 840 çocuk hep birlikte, "Hayat Bayram Olsa" şarkısını söyleyerek, bin 700 kişi ile Çin'e ait olan dünya çocuk korosu rekorunu ele geçirdi.