22 Ekim 2010 Cuma

AKCİĞER KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Nil Molinas Mandel, akciğer kanserine karşı geliştirilen "hücre tedavi" yöntemiyle kemoterapinin hasta üzerinde bıraktığı olumsuz yan etkilerin azalacağını belirterek, "Elektrik düğmesini kapatır gibi düşünülmesi gereken, tek tek kanserli hücrelerin çoğalmasını engellemeye yönelik bir uygulama" dedi.

2010 HALDUN TANER ÖYKÜ ÖDÜLÜ'NÜ YEKTA KOPAN ALDI

Milliyet Gazetesi tarafından 23.kez verilen Haldun Taner Öykü Ödülü’nü “Bir de Baktım Yoksun” adlı yapıtıyla Yekta Kopan, Pera Müzesi’nde yapılan törenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Hanzade Doğan Boyner'in elinden aldı. Törende kısa bir filmi gösterilen Haldun Taner ve Füsun Akatlı saygı ve özlemle anıldı.

ABİDİN DİNO MARDİN'DE

Sabancı Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisinde ''Abidin Dino Mardin'de'' sergisinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla 25 Ekim'de açılacağı bildirildi.

WEB TARIM TV GELİYOR

Artık çiftçilerin de bir televizyonu olacak. Çiftçi eğitiminden, sanal ticarete kadar geniş bir içeriğe sahip olan Web Tarım Televizyonu, bugün yayın hayatına başlıyor.