5 Eylül 2011 Pazartesi

BACH BU KEZ İSTANBUL’A AİLESİYLE GELİYOR

Bach Günleri, 8 Eylül’de İstanbul’da başlıyor. 23 Eylül’e kadar sürecek konser dizisinde klavsenci Gustav Leonhardt ve çellist Jiri Barta’nın yanı sıra elekronik müzik alanında çalışan Erdem Helvacıoğlu da konser verecek. Avrupa Birliği Barok Orkestrası, iki konserde Johann Sebastian Bach’ın yanı sıra, torunu ve kuzeninin de eserlerini yorumlayacak.

KANSER TEDAVİSİNDE YENİ UMUT

Kanser hastalarına tek dozda enjekte edilen genetiği değiştirilmiş bir virüsün sağlıklı dokulara zarar vermeden sadece tümörleri öldürdüğü belirlendi.

GİZEMLİ YAPILARIN KAPILARI AÇILIYOR

İstanbul’un mimari mirasını kentlilerin dikkatine sunmayı amaçlayan ve normalde halka açık olmayan binaları gezilebilir kılan Açık Kapı Mimarlık Festivali, bu yıl 1-9 Ekim 2011 tarihlerinde yapılacak. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından Vitra’nın desteğiyle düzenlenen festival kapsamında ücretsiz gezilebilecek binalar arasında Selimiye Kışlası, Huber Köşkü, Kandilli Rasathanesi, Doğan Apartmanı, Aya Triada Kilisesi, Fener Rum Patrikhanesi, Heybeliada Ruhban Okulu, Kuleli Askeri Lisesi, Marmaray Kazıları gibi mekanlar yer alıyor. Kayıt olmak için www.acikkapi.gen.tr adresi ziyaret edilebilir.

DALİ'NİN ORİJİNAL ESERLERİ MOSKOVA'DA

Dünyaca ünlü İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali'nin orijinal çalışmalarının yer aldığı sergi Rusya'nın başkenti Moskova'da ilk defa halka açıldı.

YÜZDE 100 YERLİ İNSANSI ROBOT

Konya’da bir yazılım firması insan görünümünde, sorulara cevap verebilen, sesli komutları algılayan, matematik işlemleri yapan, insan kas sistemini ve hareketlerini taklit edebilen robot geliştirildi.

PALAMUT FİYATLARI DÜŞÜYOR

Sezonun başlamasıyla ''Vira Bismillah'' diyerek denize açılan Trabzonlu balıkçılar, palamut ve istavrit yönünden oldukça bereketli bir sezon yaşıyor. Ağırlıklı olarak kentin Moloz mevkisinde tezgahlarda satışa sunulan istavrit kilosu 4 liradan, palamut ise büyüklüğüne göre tanesi 2,5 ile 10 liradan alıcı buluyor.

HOBİ BAHÇELERİ YENİ MEYVELERLE TANIŞTIRDI

Belediyeler tarafından emekli ve yaşlılara boş zamanlarını değerlendirmeleri ve sosyal hayattan kopmamaları amacıyla tahsis edilen hobi bahçeleri, aynı zamanda tarımsal uygulama merkezleri gibi de çalışıyor.