14 Şubat 2012 Salı

HIV'İN ÜSTESİNDEN GELECEK

ABD’nin Teksas Üniversitesi kimyagerleri, insan DNA’sına 16 gün boyunca bağlı kalabilecek spesifik bir dizilime sahip molekül üretmeyi başardı. Molekülün, AIDS’e neden olan HIV virüsü ve kanser gibi genetik hastalıkların önüne geçilmesinde devrim niteliği taşıdığı belirtildi.

ANTALYA'DA İLK KİTAP FUARI

İlk kez düzenlenecek olan Antalya Kitap Fuarı Cam Piramit Sakıp Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 75 yayınevinin katılacağı fuarda düzenlenecek söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 20 etkinlik ve imza günlerinde 200 yazar okurlarla buluşacak.

14 ŞUBAT'TA FİDAN DİKİN

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün tüketimi artırmaya yönelik bir ''icat'' olduğunu savunarak, ''Doğaya ve yeşil alana ne kadar çok sahip çıkarsak aslında sağlıklı yaşamımıza sahip çıkmış olacağız. Gelin bu bağlamda tüm tüketicilerimiz sevenlerimiz 14 Şubat'ta farklı bir olaya imza atsınlar. O gün herkes sevdiği için sevgisinin ölümsüz olması ve ilelebet yaşaması için bir fidanı toprakla buluştursunlar'' önerisinde bulundu.

VAŞAK AİLESİ TEKRAR GÖRÜNDÜ

Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve Türkiye'de en çok Tunceli ve çevresinde yaşadıkları belirtilen vaşaklar, yoğunkar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi aştığı bölgede aç kalınca, köy yakınlarına indi. Uzun süre bölgede karınlarını doyuran vaşaklar, daha sonra bölgeden ayrılıp, Pülümür Vadisi'nin iç kesimlerine doğru gitti..

YER ÇEKİMİNDEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETTİ

Düzce'de engelli kişinin kendi çabasıyla geliştirdiği, dinamonun bağlı olduğu platforma belirli bir açıyla yerleştirilen demir çubukların eksenleri etrafında kesintisiz dönmesiyle çalışan sistem, küçük bir ampulü yakacak kadar elektrik üretiyor.

ODTÜ'NÜN ''KATLANAN TEKNE''SİNE ULUSLARARASI ÖDÜL

''Volitan'' isimli çevreci tekne tasarımlarıyla ''Uluslararası Tasarım Ödülleri'' yarışmasında Türkiye'ye büyük ödül kazandıran ODTÜ ekibi, ''Çevre Oscarları'' olarak kabul edilen ''Uluslararası Çevreci Tasarım Ödülleri 2011'' (Green Dot Award) yarışmasında bu yıl beş ödül birden kazandı.