10 Aralık 2010 Cuma

FACEBOOK’UN KURUCUSUNDAN SERVETİNİN YARISINI BAĞIŞLAMA SÖZÜ

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucuları Mark Zuckerberg ve Dustin Moskovitz de, milyarder Warren Buffet ve Bill Gates’in öncülük ettiği yardım kampanyasına servetlerinin yarısını bağışlama sözü verdi.

DENİZYILDIZLARI, İLTİHAPLI HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE UMUT

GlycoMar isimli deniz bijoteknoloji merkezinden doktor Charlie Bavington, "denizyıldızları, bakteri, larva ve virüslerin olduğu deniz ortamında yaşıyor ancak dış yüzeyleri sayesinde bu maddeler denizyıldızlarına yapışmıyor" diyor.

YABAN HAYVANLARINA İLK YARDIM HİZMETİ

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Eylül ayında hizmete sokulan Yaban Hayvanlarına İlk Yardım ve Nakil Aracına Kasım ayı içerisinde gelen ihbarlar içerisinde, vücutlarına saçma isabet etmesiyle yaralanmış olan puhu, uludoğan ve kızılşahin kurtarıldı.

EVDE DİYALİZ RAHATLIĞI

Kronik böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan periton diyalizi, evde tedavi rahatlığı, seyahat özgürlüğü ve aktif bir sosyal yaşam sürebilme imkânı sunuyor.

VEREM TANISINDA DÖNÜM NOKTASI

Dünya Sağlık Örgütü WHO, yeni verem testinin hastalığın teşhisinde dönüm noktası olacağını duyurdu. WHO tüberküloz birimi başkanı Dr Mario Raviglione, yeni testin hastalığın teşhisini hızlandırıp, daha güvenilir hale getireceğini açıkladı.