14 Ağustos 2014 Perşembe

MELİH CEVDET ANDAY ŞİİR ÖDÜLÜ ÜLKÜ TAMER’İN



Şiirimizin büyük ustası Melih Cevdet Anday’ın anısına bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü”ne “Bir Adın Yolculuktu” adlı kitabıyla Ülkü Tamer değer bulundu.

FOTOĞRAFIN DEVLERİ İSTANBUL'A GELİYOR



'Fotoğraf sanatının Kafkası' olarak anılan 20. yüzyılın en çok tanınan kadın fotoğrafçısı Diane Arbus'un işleri Robert Miller Gallery ile birlikte ArtInternational'a geliyor. Galerinin fuarda sergilenecek sanatçıları arasında iki büyük isim daha bulunuyor: Herbert List ve 'Punk rock'ın vaftiz annesi' Patti Smith.

MÜZEYİ SOKAĞA ÇEVİRDİLER!



Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Türkiye ’de bir ilke imza atıyor. ‘Underground’ dönemini çoktan geride bırakan ve vandalizm tanımından kurtulup artık küresel bir sanat akımı olarak değerlendirilen graffiti ve sokak sanatı, bir müzenin duvarlarına taşındı. Bugün açılan ‘Duvarların Dili: Graffiti/Sokak Sanatı’ başlıklı serginin amacı sınırlı bir sanatsal çevreyi yansıtmaktan ziyade, sokak sanatı ve graffiti’nin kapsamını ve kültürel çeşitliliğini göstermek. Kendi perspektifleri, teknikleri ve yaklaşımları olan, farklı jenarasyondan sanatçıların bir araya geldiği ‘Duvarların Dili: Graffiti/Sokak Sanatı’, bu alanda Türkiye’deki ilk müze sergisi aynı zamanda.

KANSERE KARŞI TUZ DEVRİMİ



Bilim insanları, tuz enjekte ettikleri kanserli hücreyi yıkıma uğratmayı başardı.

EDREMİT’TEKİ TARİHİ KONAKTA SERGİ GÜNLERİ



Ressam Sabiha Damar’ın “Doğa ve Işık” konulu yağlı boya resim sergisi Balıkesir’in Edremit’in ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi’ndeki tarihi Abdullah Efendi Konağı’nda açıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açılan sergi 10 gün boyunca açık kalacak.

ALTINLA KANSER TEDAVİSİ



İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada küçük altın parçalarının saldırgan beyin kanserlerinin tedavisini geliştirebileceği sonucuna varıldı.

YORUM YAPANA ALIŞVERİŞ BEDAVA



Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da müşterilerin aldıkları ürünlerin bedelini parayla değil yorum yazarak ödeyecekleri bir süpermarket açılıyor.