3 Ocak 2012 Salı

NAYLON POŞETE "HAYIR"

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Marmara Belediyeler Birliği ve Adalar Belediyesi ile imzaladığı “Adalar Atık Yönetimi ve Çevre Temizliği Projesi” ortak çalışma protokolü kapsamında Adalar Çevre Etkinliği’nde “Naylon Poşete Hayır” diyor.

MOHAÇ'A OSMANLI MÜZESİ

Osmanlı tarihinin en görkemli zaferlerinden birine ev sahipliği yapan Mohaç Ovası'na yeni bir savaş müzesi inşa edildi. Müzenin kurulduğu alan Macaristan'ın Mohaç kentine yaklaşık 5 kilometre mesafede.

MİLYONLAR ANITKABİR'E KOŞTU

Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkmak isteyen yurttaşlar, 2011 yılında Anıtkabir'e akın etti. Genelkurmay Başkanlığı'nın Anıtkabir ziyaretçi sayısına ilişkin verilerine göre, Anıtkabir'i 2011'in Ocak ayında 249 bin 518, Şubat ayında 278 bin 345, Mart ayında 152 bin 734, Nisan ayında 353 bin 652, Mayıs ayında 412 bin 766, Haziran ayında 228 bin 1, Temmuz ayında 401 bin 979, Ağustos ayında 238 bin 32, Eylül ayında 339 bin 586, Ekim ayında 454 bin 325, Kasım ayında 517 bin 555 ve Aralık ayında ise 275 bin 701 kişi ziyaret etti. Böylece en fazla ziyaretçi sayısına Kasım ayında ulaşılırken, en az ziyaretçi ise Mart ayında Anıtkabir'e geldi.

TROYA KÜLTÜR-SANAT ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

Ulusal kültürü korumayı, yaşatmayı ve bu yolla çağdaş kültüre ulaşmayı ilke edinmiş Troya Folklor Araştırmaları Derneği, bu yönde emeği geçmiş, yıllarını kültür araştırmalarına, zenginleştirmeye, gelecek kuşaklara aktarmaya adamış; uğraşlarını ve başarılarını çeşitli alanlarda sergileyerek çağdaş, demokratik, laik, aydınlanmacı kültürümüzün oluşumuna katkıda bulunmuş bilim insanı, sanatçı ve kurumlara, kurulduğu tarihten itibaren her yıl ödül vermeyi gelenek haline getirdi.

22 YAŞINDA İLK KEZ YÜRÜDÜ

Antalya'da yaşayan 22 yaşındaki Cansu Öngel, doğuştan serebral palsi (beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliği) hastalığı nedeniyle hiç yürüyemedi. Tekerlekli sandalye üzerinde eğitimine devam eden genç kız, üniversiteye gidip Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu. Tedavisi için 3 şehir 7 hastane dolaşan, 10 doktor tarafından kontrol edilip, 2 kez ameliyat olan genç kız; en son 6 ay önce Samsun'a gelerek özel bir fizik tedavi hastanesinde tedaviye başladı. Cansu Öngel, 6 aylık tedavinin ardından 22 yıllık hayatında ilk adımlarını attı.

'KUM ZAMBAĞI' İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (Ekodosd) başvurusu üzerine İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Selçuk Belediye Başkanlığı kum zambaklarının korunması için seferber oldu.

SABİHA GÖKÇEN 'DÜNYANIN EN İYİSİ'

Sabih Gökçen Havalimanı yeni terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri” kapsamında kendi alanında “Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü”ne layık görüldü.