14 Haziran 2013 Cuma

YENİ AŞI MODELİ TANITILDI



Aşıların şırıngasız olarak yapıldığı belirtilen "aşı bantları" İskoçya'nın Edinburgh kentindeki bir konferansta tanıtıldı.

İSTANBULLULAR BUGÜN YENİ METRO HATTINA KAVUŞUYOR

İstanbul'un trafik sorunu çözmek ve toplu taşımada hızlı konforlu hizmet vermek için Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı bugün Saat 15:00'te yolcu taşımaya başlıyor

İSTANBUL OPERA FESTİVALİ BAŞLIYOR



4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 25 Haziran-8 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

TİYATRO VAPURDA PERDE AÇACAK



Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre, 17-21 Haziran tarihleri arasında, "Ol ya da Ol" isimli tiyatro gösterisi, Boğaz'da perde açacak.

TÜRKİYE ENDEMİK CENNETİ ÇIKTI



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tehdit altında olan ve Türkiye'de sadece Göksu Deltası'nda bulunan "Yaz ördeği" ve "Pasbaş ördeği"ni izlemeye aldı.

17 MİLYON ÖĞRENCİ BUGÜN KARNE ALIYOR



Türkiye genelinde bugün karne heyecanı yaşanacak. Ülke genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci bugün karne alarak yaz tatiline girecek.

PROSTATA KIRMIZI ASKER!



ABD'de yapılan son araştırmalar, domatese kırmızı rengini veren Likopen maddesinin, prostat kanseri riskini azaltmada ne kadar yararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

TÜRKİYE, KEKİK VE DEFNEDE DÜNYA LİDERİ



Son yıllarda kekik ve defne üretimine büyük ağırlık verilmesiyle Türkiye, dünya tüketiminin yüzde 80’ini tek başına karşılar hale geldi. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Türkiye’nin dünya kekik ve defne üretiminde liderliğini güçlendirdiğini bildirdi.