29 Ekim 2010 Cuma

CUMHURİYET 87 YAŞINDA

Aklın, bilimin, özgürlüğün, bağımsızlığın, çağdaşlığın Türk halkının yaşamına girişinin 87. yılını kutluyoruz...

"ÇOĞUNLUK" HİNDİSTAN'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

Yönetmen Seren Yüce'nin ilk uzun metrajlı filmi "Çoğunluk", Hindistan'da düzenlenen Mumbai Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini kazandı.

İSTANBUL KİTAP FUARI BAŞLIYOR...

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece'de düzenlenecek olan 29. İstanbul Kitap Fuarı 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, yaklaşık 300 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.

SOYU TÜKENMEKTEN KURTULDU

İber Yarımadası Vaşağı'nın soyu bundan birkaç yıl öncesine kadar tükenmek üzereydi. Ancak İspanya'daki Donana Milli Parkı görevlilerinin çabaları sayesinde kurtuldu.

ATA'NIN TALİMATI 80 YIL SONRA GERÇEKLEŞİYOR

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 20 Aralık 1930 yılında geldiği Kırklareli'nde kendisine ikram edilen hardaliye için ''Milli içecek haline getirin'' şeklinde verdiği talimat, Kırklareli Üniversitesi öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor.    

BİTLİS'TE BÜTÜN KÖYLERE SİNEMA...

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, gezici sinema ve tiyatro aracı almak için Sosyal Destek Programı'na (SODES) sundukları projenin kabul edildiğini bildirdi.

Işıkgör, hazırladıkları projenin hayata geçmesiyle birlikte bütün köylerde ve mahallelerde, sinema ve küçük tiyatro gösterileri sunacaklarını bildirdi.

OTOMOBİL BAYRAMI BAŞLADI

Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı (Auto Show 2010), 13'üncü kez kapılarını açtı. Sektöre, satışların kötü geçtiği yıllarda bile ciddi katkısı olan fuar, otomotivciler tarafından 'otomobil bayramı' olarak nitelendiriliyor.

ÇARLIK RUSYA'SI RESİMLERİ, İLK KEZ TÜRK SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

St. Petersburg'taki Rus Devlet Müzesi'nin geniş koleksiyonundan seçilen, aralarında İlya Repin, Venetsianov, Pavel Fedotov, Vasiliy Perov, Nikolay Yaroşenko, Vladimir Makovski ve Kasatkin gibi dönemin büyük ustalarına ait 65 eserin bulunduğu resimler, 4 Kasım'da Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde sergilenecek.