8 Şubat 2013 Cuma

RENK KÖRLÜĞÜNÜ ORTADAN KALDIRACAK GÖZLÜK



ABD’de insan algıları, duyguları ve görme konularının çalışıldığı bir araştırma merkezinde geliştirilen teknolojik gözlük,  renk körlüğü hastalığına çözüm olacak.

SAKİN ŞEHRİN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMA ALTINA ALINACAK



Cittaslow Birliği Genel Sekreterliği tarafından ''Sakin Kent'' ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde üniversiteler tarafından 2006 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda tespit edilen biyolojik çeşitlilik koruma altına alınarak UNESCO'da tanıtılacak.

BİENALİN KAMUSAL PROGRAMI BAŞLIYOR



13. İstanbul Bienali etkinliklerine Şubat ayında gerçekleştirilecek kamusal programla başlıyor. Kamusal programın "Şehri Kamusallaştırmak" başlığını taşıyan ilk etkinliği, 8 Şubat Cuma günü İstanbul Teknik Üniversitesi, Maçka Kampüsü, C101 Konferans Salonu’nda ve 9 Şubat Cumartesi günü Salon İKSV'de yapılacak. Etkinlik, 10 Şubat Pazar günü yapılacak şehir turu ile son bulacak.

TOMATİTO MÜZİKSEVERLERLE BULUŞUYOR



"Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri", 8 Şubat Cuma akşamı, "En İyi Flamenko Albümü" kategorisinde ikinci Latin Grammy'sini kazanan José Fernández Torres'i, flamenko dünyasında bilinen adıyla Tomatito'yu ağırlayacak.

BERLİNALE BAŞLADI



Bu yıl 63’üncüsü düzenlenen ve dün akşam başlayan Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale, Çinli yönetmen Wong Kar’ın ‘The Grandmaster’ filminin gösterimiyle başladı. Festivalin açılışına özel davetli olarak bine yakın kişi katıldı.