23 Ağustos 2011 Salı

HÜKÜMETTEN MAAŞ VE TATİL MÜJDESİ

Memur emeklisi, dul ve yetim aylıkları ile işsizlik maaşı bayramdan önce ödenecek. Ayrıca bayram tatili 9 gün olacak.

AMAZON KADINLARI 3 BİN YIL SONRA KÖYÜNE DÖNDÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce Batıpark'ta yapılan Amazon Köyü'ne Amazon kadınlarının heykelleri yerleştirilmeye başlandı.

HASTALARINDAN PARA ALMIYOR ÇÜNKÜ...

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş hastalarını ücretsiz muayene etmeye başladı

"BİSİKLET EKONOMİSİ" GİDEREK BÜYÜYOR

Sağlıklı yaşama katkı sağladığı kadar şehirlerin ulaşımında da rahat bir nefes aldıran bisiklet, İngiltere'de yaklaşık 3 milyar sterlinlik bir endüstri doğurdu.

METRO'DAN ÖRNEK KARAR

Metro Toptancı Market, balık neslinin sürdürülebilirliği ve yeni nesillerin geleceği için tüm sektöre örnek olacak bir karar aldı. Metro, soyu tükenme riski taşıyan lüferin 20 cm altındaki türleri olan çinekop ve sarıkanatı, hiçbir mağazasında satmama kararı aldı ve raflarından kaldırdı.

ERZURUMLU GENÇLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Erzurum'da, İhsan Doğramacı Vakfı'na ait Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi'nde yüzde 90'ı burslu okuyan öğrenciler, İngiliz Cambirdge Üniversitesitesi tarafından yapılan Genel Orta Öğretim Sertifikası (IGCSE) sınavında büyük başarıya imza attı.

DOKTORUN FOTOĞRAF MERAKI ÖDÜL GETİRDİ

Bodrum’un Gümbet Mahallesi’ndeki Medlife Klinik’in 8 yıldan bu yana işletmeciliğini yapan Dr. Serhat Demiroğlu, amatör olarak çektiği fotoğraflarla iki ödül kazandı. Yaklaşık altı yıldır işinin dışındaki zamanlarda, özellikle de yurt dışı gezilerinde amatör olarak fotoğraf çeken Dr. Demiroğlu, Lucie Vakfı tarafından Amerika’nın New York kentinde düzenlenen ve 90 ülkeden amatör fotoğrafçıların çektiği 10 binden fazla fotoğrafın yarıştığı International Photography Awards-IPA’a, internet üzerinden katıldı.

BATMAN VE SUPERMAN AYNI FİLMDE

Screen Rant sitesinde yayınlanan habere göre, Batman'e hayat veren Christian Bale ve Superman’i canlandıran Henry Cavill, süper kahramanların ikisinin birden yer aldığı bir senaryoda boy gösterecek.

GOOGLE KAMERALARI AMAZON NEHRİNDE

Arama devi Google’ın en büyük projelerinden biri olan “Street View” hizmetinin kameraları, artık yalnızca sokaklarda değil dünyanın en ücra köşelerinde bile görülüyor. Google’ın 360 derece çekim yapabilen kameralarının en son görüldüğü yerlerden biri ise Amazon ormanları.