18 Haziran 2010 Cuma

BUGÜN KARNE GÜNÜ...

15 milyon öğrenci bugün karne alacak. 3 aylık yaz tatili de başlamış olacak. Ama lise son sınıf öğrencileri için asıl tatil, üniversite sınavının ardından başlayacak.

'EVİMİZ İSTANBUL'

İstanbul'da ilköğretim çağındaki çocukların kent kültürünü tanıması amacıyla oluşturulan ''Evimiz İstanbul'' projesi kapsamındaki ''Kültür TIR'I'', Taksim Meydanı'nda 4 gün süresince hizmet verecek.       

İDO'DAN 5 TL'YE "İDOBÜS" HİZMETİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), dış hat seferlerini kullanarak Yenikapı'ya gelen yolcuların kentteki toplu ulaşım bağlantı noktalarına gidişlerini kolaylaştırmak amacıyla 21 Haziran'da "İDOBÜS" hizmeti başlatacak.

ŞAMPİYONLAR, DANS EĞİTİMİ VERECEK

Şampiyon dansçılar Zoran Plohl ve Tatsiana Lahvinovich çifti, 21-27 Haziran’da Türkiye’ye geliyor. Sayısız şampiyonluklara sahip dansçı çift, Türkiye’nin lisanslı dansçılarına özel dersler verecek ve çalıştaylar düzenleyecek.

AÜ'DEN GEZEGENLERE YOLCULUK DAVETİ

Ankara Üniversitesi Rasathanesi, 19 Haziran Cumartesi günü düzenleyeceği etkinlikte, Başkentli gökyüzü meraklılarına şehir ışıklarından uzakta "kızıl gezegen Mars’ı", halkalarıyla Satürn’ü ve Venüs gezegenini teleskoplarla izleme fırsatı sunacak.

HIZLI TREN TEMMUZDA SAAT BAŞI ÇALIŞACAK

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 1 Temmuz'dan itibaren 07.00 ile 19.00 saatleri arasında Yüksek Hızlı Trenin her saat olacağını kaydederek, Yüksek Hızlı Tren seferlerinin yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını, Yüksek Hızlı Trenin aylık yolcu sayısının ise 140 bine ulaştığını kaydetti. Karaman, "Saat başı tren, saat başı yer" kavramını yaratmak istediklerine dikkat çekti.

PARFÜMÜ KALEME DOLDURDU; DÜNYAYA RAKİP OLDU!

Bursa'da parfümeri üzerine faaliyet gösteren bir firma, ''Kalem'' şeklindeki şişelere doldurduğu parfümler sayesinde ihracattaki başarısını artırdı.       

KURUÇEŞME'DE SAHNE SIRASI MFÖ'DE

Türk pop müziğinin duayenleri Mazhar Fuat Özkan, anılara yolculuk yaptıracak şarkıları, tatlı atışmaları ve 0 kilometre şarkıları ile Pazar akşamı 21:00’de Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesinde olacaklar.

Konserlerin biletleri www.biletix.com ve Turkcell Kuruçeşme Arena gişesinde.

NTVMSNBC

GÖZLE ÇALIŞTIRILAN "SANAL FARE"

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenim gören engelli bir genç, kendisi gibi ellerini kullanamayanlar için göz hareketleri ile çalışan ''sanal fare'' geliştirdi.

MEMUR OLACAKLAR MÜJDE

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 30 bin kadro ihdas edilerek koşulları taşıyan deneyimli polislere “kıdemli başpolis” ve “başpolis” unvanı verilmesini ve yıl içerisinde 25 bin öğretmen alınmasını öngören yasa TBMM’de kabul edildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye’nin acil öğretmen ihtiyacının 79 bin olduğunu, bunun 40 bininin bu yıl karşılanacağını söyledi.