4 Mart 2013 Pazartesi

AYASOFYA'NIN GİZLİ TÜNELLERİ KEŞFEDİLDİ



Dünyanın en eski yapılarından biri olan Ayasofya’nın altındaki tünellerde 15 yıl boyunca inceleme yapan yönetmen Göksel Gülensu ve ekibinin çektiği ’Ayasofya’nın Derinliklerinde’ adlı belgeselin fotoğrafları sergilendi. Beyoğlu ’ndaki bir kafede açılan sergide, Ayasofya’nın altındaki tüneller, kuyular ve dehlizlerdeki belgesel çalışmalarıyla ilgili çekilmiş 23 fotoğraf bulunuyor.

LOS ANGELES'IN EN İYİ KISA FİLMİ "SONRA" OLDU



2. Los Angeles Türk Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" ödülünü, "Sonra" filmiyle Nazlı Elif Durlu kazandı.

TIME DERGİSİ ATATÜRKLÜ KAPAĞI SEÇTİ



Dünyanın en saygın dergilerinden Time, 90. yılını kutladığı son sayısı için seçtiği 90 dergi kapağı arasında ilk sıraya Atatürk’ü koydu.

KAPLICA SUYUYLA GELEN ŞİFA



Kütahya'da 21 yıldır faaliyet gösteren Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, bel, boyun, diz fıtıkları, kireçlenmeler gibi eklem rahatsızlıklarıyla romatizmal hastalıklarda Türkiye'nin tüm bölgelerinden hasta kabul ederek, kaplıca suyuyla tedavi imkanı sağlıyor.

FUJİTSU'DAN NAVİGASYONLU 'AKILLI BASTON'



Japon teknoloji devi Fujitsu, yaşlılar için navigasyonlu yeni nesil baston geliştirdi. Baston, yaşlıların yolunu bulmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, kalp atışlarını ve vücut ısılarını kontrol etme özelliği de taşıyor.

ABD'DE MUCİZE GERÇEKLEŞTİ



Amerika Birleşik Devletleri'nde HIV virüsü ile doğan bir bebeğin erken aşamada standart ilaç tedavisi uygulanarak iyileştiği bildirildi.