13 Ağustos 2010 Cuma

SÜPER GÜÇLÜ YARA JELİ

İngiltere’deki Londra Üniversitesi’nden Prof. David Becker ve takımının geliştirdiği bir jel, kronik hale gelmiş yaraları tamamen iyileştirebiliyor.

2700 YILLIK URARTU MÜHRÜ

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından Van Kalesi’nin kuzeyindeki höyükte kazı çalışmaları başladı. Urartu soylularının yaşadığı alanda 35 kişilik ekiple yapılan kazı çalışmalarında 2 bin 700 yıl öncesine ait mühür bulundu.

İŞ HAYATINA 'NAR TANELERİ' SAÇILIYOR

‘Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar Projesi’ 2009 yılında Boyner Holding ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın önderliğinde başladı. SHÇEK ve Türkiye Personel Yönetimi Derneği’nin ortaklığıyla yürütülen projeye, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu da teknik ve mali destek veriyor. Türkiye İş Bulma Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü de katkı sağlıyor. Projenin destekçisi çok çünkü Boyner Holding’in amacı, üç yıl sonra projeyi bitirdiklerinde diğer kurumların bu sistemin devamlılığını devam ettirmesi.

ÇOCUKLAR OYNARKEN ÖĞRENECEK

Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi yaratıcı drama atölyeleri 13-20 Ağustos tarihleri arasında eğitime başlayacak.       

NEFESTEN KANSER TESTİ

İngiliz ve İsrailli bilim adamları, kanserde erken teşhis için yeni bir cihaz geliştirdiklerini, artık bu sayede kanser hücrelerinin vücutta yarattığı kimyasalları nefesten tespit edebileceklerini açıkladı.

RAMAZANDA CAZ

“Ramazanda Caz” etkinliği, Topkapı Sarayı'nın avlusunda ve Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenecek sekiz konserden oluşuyor. Festival, dünyaca ünlü Müslüman caz sanatçıları Ahmad Jamal, Anouar Brahem, Abdullah Ibrahim ve Dhafer Youssef’i ağırlıyor.

HEPSİ AYNI KAMPANYAYI YAPIYOR

Yaz döneminde düşen satışları artırmak için kampanyalara yönelen otomotiv firmaları 'pişti' oldu. Türkiye'nin en çok satan markaları arasında bulunan Renault, Fiat, Toyota ve Peugeot, şimdi araç alanlardan ödemeyi 2011 Ocak ayında tahsil ediyor. Firmalar böylece tüketiciye 4 aylık bir ödeme avantajı sağlıyor.