27 Temmuz 2011 Çarşamba

RAMAZAN GELDİ, CAZ GELDİ

Geçen yıl büyük ilgi gören Ramazanda Caz, bu sene tekrar cazseverlerle buluşuyor. Hakan Erdoğan Productions’ın, Ramazan vesilesiyle ikinci kez düzenlediği festival bu sene 16 – 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

YAŞLILAR İÇİN AKILLI EVLER

ABD ve Japonya'da yaşlılara evde bakım için ileri teknolojinin kullanıldığı akıllı evler hayata geçirildi. Evlere yerleştirilen sensörlerle, yaşlıların sağlık riskleri anında tespit edilerek yaşam kalitesi arttırılıyor.

BİLETLERİ TÜKENEN OYUN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Kevin Spacey ve Sam Mendes'i bir araya getiren ve kapalı gişe oynayan '3. Richard', İstanbul Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek.

AKILLI OKUL TABLETLE GELDİ

Bu yıl ilk tercih olarak Nişantaşı Meslek Yüksekokulu'nu kazanarak birinci sınıfta okumaya başlayacak bin öğrenciye ve okul bünyesinde çalışan tüm öğretmenlere "Akıllı Okul Paketi" çerçevesinde 3G'li tablet bilgisayar ve yazılım ücretsiz olarak dağıtılacak. Okullar Turkcell Superonline'ın fiber altyapısından hizmet alabileceği gibi 3G mobil internet hizmetinden de faydalanabilecek.

BOĞAZKÖY SFENKSİ 94 YIL SONRA EVİNDE

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Boğazköy Sfenksi’nin 94 yıldır ayrı kaldığı Anadolu topraklarına geri geldiğini söyledi. Günay, Sivriada ve Yassıada’da gerçekleştirdiği inceleme gezisinin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, bugün Arkeoloji Müzesi’nde bir sunumları olacağını belirtti.

2 BİN 415 TOPLANTI VİDEOKONFERANSA DÖNDÜ, KARBONU 1.8 MİLYON KİLO AZALDI

Güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisine kadar bir çok alanda çevreci projeler yürüttüklerini dile getiren Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, “Enerji verimliliği projeleriyle her yıl İstanbul’daki 5 bin 400 hektarlık Belgrad Ormanı kadar karbon emisyonu azalttık” diye konuştu.