28 Ağustos 2013 Çarşamba

TİYATROLAR LEFKOŞA’YA TAŞINIYOR



Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) desteğiyle, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin 11’incisi, 2 Eylül–2 Ekim tarihleri arasında, geçen sanat sezonunda öne çıkan birçok oyununu Lefkoşa’da ağırlayacak.

ONUR ÖDÜLÜ 'ÇİRKİN KRAL'IN



Usta yönetmen Ferzan Özpetek'in Onursal Başkanlığında Roma Türk Film Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü 26 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriyor.

NOSTRA SİGNORA 'HOTEL ITALİA' PROJESİYLE İSTANBUL'DA



Tomtom Mahallesi'nde unutulmuş mekân olan 'Hotel Italia' yeniden canlandırılıyor. Bienale paralel gerçekleşecek proje, Palermolu sanatçı grubu Nostra Signora ve Mixer işbirliğinin ürünü.

TÜRKİYE'NİN 'EL SİSTEMA'SI



Yoksul çocukları müzikle tanıştırıp suçtan uzak tutan 'El Sistema'yı örnek alan 'Barış İçin Müzik' orkestrası geçen hafta Salzburg Festivali'ndeydi. Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki'nin kurduğu Türkiye'nin 'El Sistema'sıyla tanışın.

"USTALARIN GÖZÜNDEN" DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMENLER



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliği ile 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde "UstalarınGözünden" programı kapsamında, dünyaca ünlü yönetmenlerden François Ozan, Michael Winterbottom, Alejandro Jodorowsky, Coen Kardeşler, Paul Schrader ve Kim KiDuk'un son yapımlarının sinamaseverler ile buluşacağı bildirildi.

ÇARŞIDA KABLOSUZ İNTERNET DÖNEMİ BAŞLADI



Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde vatandaşların internete ücretsiz olarak bağlanmalarını sağlayan 'WİFİ Kablosuz İnternet' projesini hizmete soktu.