20 Aralık 2010 Pazartesi

TÜRK MUSİKİSİ MAKAMLARI İLAÇ GİBİ

Orta Asya hekimlerinin, hastaların tedavisinde kullandığı belirtilen nihavend, rast, hicaz, acemaşiran, uşak, segah ve saba gibi Türk müziği makamlarının beyin, kalp, karaciğer, mide, baş ağrısı, sıtma, kas ve buna benzer birçok hastalığın iyileşmesinde katkı yaptığı, kolay doğumda da etkili olduğu bildirildi.

KALP RİTM BOZUKLUĞUNA 'SOĞUTMALI' ÇÖZÜM

Yeni yöntem, sadece Hacettepe ve İstanbul Üniversitelerinin tıp fakültelerinde uygulanıyor. ''Artic balon ablasyon'' tedavisiyle söz konusu alanlar eksi 60 derece soğutuluyor.

GERMENİCİA GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

Kahramanmaraş'ta kaçak kazı sırasında tesadüfen bulunan mozaikler, 1500 yıl önce toprağın derinliklerine gömülen kayıp kent Germenicia'yı gün yüzüne çıkardı.

SANATA MODERN DESTEK

İstanbul Modern, güzel sanatlar alanındaki faaliyetlerine ve eğitim projelerine destek sağlamak amacıyla önceki akşam 'Gala Modern' gecesi düzenledi. Davete iş ve sanat dünyasından 500 kişi katıldı. Gecede konuşma yapan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, müzenin güzel sanatlar alanındaki faaliyetlerinin ve eğitim etkinliklerinin çoğalmasını ve çeşitlenmesini sağladıklarını belirtti.
 

HAVADA CEP VE İNTERNET

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, ocak ayından itibaren uçaklarda cep telefonu, internet ve uydu TV yayınının kullanılacağını söyledi. Teknolojik yenilikleri yakından izlediklerini belirten Kotil, "Türkiye'ye son teslim edilen Boeing 777'lerde satıcı firma Boeing ve Panasonic bunu yetiştiremedi. Ama yılbaşı itibariyle 777 tipi uçaklarımızda hem uydudan canlı televizyon yayını olacak. Uydu anteni bağlandı, ayarları yapılıyor. Hem cep telefonu kullanacaksınız hem de wifi (kablosuz internet bağlantısı) dediğimiz sistemleri, her türlü bağlantıyı kullanabileceksiniz. Bu da teknolojinin son noktası" dedi. Kotil, daha önce teslim edilen 777'lerde de sistemleri kendileri yapacaklarını, ocakta hizmetin başlayacağını söyledi.

SABAH