4 Eylül 2012 Salı

ENGELLİLERE SANAL ORTAM KÖPRÜ OLDU

Bir internet sitesinde sesli sohbetle tanışan görme engelliler, Ankara'da biraraya gelerek, sadece birbirlerinin seslerini duydukları bir ortamdan yan yana gelmenin sevincini yaşadı.

'BICYCLE FILM FESTIVAL' İLK KEZ İSTANBUL'DA

2001 yılından bu yana Paris, Londra, Milano gibi 20’den fazla şehirde düzenlenerek uluslararası bir etkinliğe dönüşen ve dünyanın her yerinde yoğun ilgi gören “Bicycle Film Festival” için sırada İstanbul var! Efes Pilsen ana sponsorluğunda ve Hollanda Başkonsolosluğu’nun desteği ile 13 – 16 Eylül tarihleri arasında bisiklet severlere sanat ve sporla dolu dört gün yaşatacak olan festival, bu yıl ilk kez İstanbul’da yapılacak.

SONY’DEN 60 METRE SU ALTINDA ÇALIŞABİLEN ACTION CAM


IFA 2012’de tanıtılan cihaz suya ve darbelere karşı dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor.

ALTIN KOZA'DA ENGELLİLER UNUTULMADI

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17–23 Eylül tarihleri arasında yapılacak 19. Altın Koza Film Festivali'nin gerçekleştirileceği mekanlar, engelli vatandaşlar için yeniden düzenledi.

G. KORE'YE ÇAĞDAŞ SANAT ÇIKARMASI

Türkiye çağdaş sanatının önemli isimleri Güney Kore ’ye çıkarma yapıyor. 6-26 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea’ (Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore’de) sergisi Seul’de tanıtmayı ve Güney Kore ’de Türkiye çağdaş sanat alanında pazar yaratmayı amaçlıyor.

2012 DÜNYA TURİZM OSCARI!

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ”Golden Apple Aware” (Altın Elma), restorasyon çalışmaları nedeniyle bu yıl Hamamönü’ne verildi. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bakan Günay, Türkiye’de son yıllarda hem kültür varlıklarının gelişmesine hem de turizmde bir dünya markası olunmasına büyük önem verildiğini ve bu anlamda önemli adımlar atıldığını belirtti. Tarihe ayrımsız sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Günay, Anadolu topraklarının Ön Asya’nın, Mezopotamya’nın en zengin tarihi toprakları olduğunu vurguladı.