5 Eylül 2012 Çarşamba

TRUVA HAZİNESİ ‘EVİ’NE DÖNDÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 1873’te kazı çalışmaları sırasında çalınarak Yunanistan’ın başkenti Atina’ya kaçırılan Troya kökenli 24 parça altın eserin, 1 Eylül’de ABD’deki Pennsylvania Üniversitesi Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi’nden (Penn Müzesi) Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Günay, “Bir kazı başkanı ya da bir kültür bakanını dünyada en çok bu tür bir olay sevindirebilir. Bana dokunsalar ağlarım herhalde” dedi.

YENİ SİNEMA DERGİNİZ: YER GÖSTERİCİ

Yeni sinema rehberiniz ntvmsnbc'den... Aylık sinema dergisi Yer Gösterici, bugünden itibaren her ay internette okuyucuyla buluşacak.

NESLİHAN KAVAS GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, masa tenisinde mücadele eden Neslihan Kavas, gümüş madalya kazandı.

İSTANBUL MODERN SİNEMA, SEZONU 13 EYLÜL'DE AÇACAK

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nden yapılan açıklamaya göre, 13-23 Eylül tarihlerinde, ödüllü, ancak vizyonda yeterince yer bulamayan filmler izlenime sunulacak.

BALIKÇILARIN KORKUSU BOŞUNAYMIŞ

İstanbullu balıkçıların, bu gece “Vira Bismillah” diyerek denize açılıp dolu kasalarla dönmesiyle Kumkapı'daki balıkçılarda, hamsinin kilo fiyatı 5, palamudun tane fiyatı da 7,5 liraya kadar geriledi.

iPHONE 5, 12 EYLÜL'DE TANITILIYOR

Üzerine çok konuşulan ve sürekli spekülasyon üretilen Apple iPhone 5 modelindeki sır perdesi aralanıyor. Firma yaptığı resmi duyuru ile yeni modelin 12 Eylül'de tanıtılacağını açıkladı.

RAYLAR ÜZERİNDEKİ MOBİL SARAY "ORIENT EXPRESS" İSTANBULA GELİYOR

Her yıl eylül ayında Paris'ten hareket eden Venice Simplon Orient Express, 5 eylül 2012 Çarşamba günü İstanbul Sirkeci Gar'da mola verecek.

KREDİ KULLANANLARA MÜJDE!

Uzun vadeli kredi alan vatandaşlara büyük kolaylık geliyor. Gümrük Bakanlığı'nın hazırladığı yeni Tüketici Kanunu taslağına göre bankalar, aldıkları krediyi vadesi gelmeden toplu olarak ödemek isteyen tüketiciye faiz indirimi yapmak zorunda kalacak.